XCom 2’ye Başlamadan Önce Bilmeniz Gerekenler!

xcom 2

Öncüsünden çok daha zorlu olan XCom 2, kullanıcıları keyifli anlar yaşatsa da, oyuna başlamadan önce bilmeniz ve özellikle dikkat etmeniz gereken şeyler mevcut.

Eğer 2012 yılında Fraxis Games ve 2K Games’on geliştirdiği XCom: Enemy Unknow’u sevdiyseniz, bu oyunu hem sevecek hem de nefret edeceksiniz. Zira yapım, Enemy Unknown’da, insanların kaybettiği varsayımıyla, olaylardan 20 yıl sonraki bir alternatif evrende hayat buluyor. Uzaylıların zafer elde ettiği senaryo, öncüsüne göre katbekat daha zorlu.

Xcom 2

Oyunda pek çok ilginç öğe bulunuyor. Yapıma başlamadan önce, bilmeniz gerekenleri sizin için derledik.

Avatar Project

Eğer, yapımın 2012 yılındaki “reboot” sürümünü oynadıysanız, “Doom Ticker” isimli sinir bozucu uyarıdan haberdarsınız demektir. Doom Ticket, dolduğunda tüm insan ırkı paniğe kapılıyor ve kelimenin tam anlamıyla “sonunuz” geliyordu. XCom 2’de bu faktör biraz yumuşatılmış. Avatar Project, devreye girdiğinde, geri sayım başlıyor ve size geri sayımdan önce uzaylıları mağlup etme görevi veriliyor. Geri sayım, 20 günde başlıyor ve hızla 0’a doğru ilerliyor. Başaramazsanız, “Yeni oyun” seçeneğini tercih etmenizi öneriyoruz.

Önceliklerinizi seçin

Yapımın en kilit öğelerinden biri bu: Dengeyi sağlayın. Eğer önceliğiniz olarak Modular Weaponry yapısını seçerseniz, Uzaylılara karşı pek çok silah geliştirebilirsiniz. Eğer Alien Biotech seçeneğinden faydalanırsanız, uzaylıların zayıf yönlerini öğrenebilirsiniz. Tavsiyemiz ikisini harmanlamanız yönünde olacak, zira tek bir etmen, kötü uzaylılara karşı tam anlamıyla efektif değil.

Çapraz ateşin ortasına düşmeyin

Evet, gizlice sızma en büyük silahlarınız arasında ama yanılgıya düşmeyin zira; bu, çift uçlu bir kılıç. Olur da bir savaşın ortasında, “sıvışmayı” denerseniz, çapraz ateş arasında kalıp hiçliğe karışmanız yüksek olasılık. Her eylem, yerinde ve zamanında güzel değil mi?;

Mühendis yetiştirin ve kullanın

Boşu boşuna, XCom 2 için tarihin en zorlu strateji yapımlarından biri ifadesini kullanmıyoruz. Pek çok strateji oyununda, saldırı birimleri geliştirerek zafere ulaşabilirsiniz lakin bu sefer değil. Mühendislerin üretimine ve gelişimine dikkat edip, bir satranç oyuncusu gibi onları kullanmalısınız. Mühendisler kaynak üretmeniz için de kilit faktör. Aksi taktirde, zafer, en parlak rüyalarınızdan biri haline gelir. Demedi, demeyin!