Xbox enerji tasarrufu için yeni bir özellik aldı

Xbox enerji tasarrufu için yeni bir özellik aldı

Modern konsollarda sistem hiçbir zaman gerçekten kapanmadığından önemli miktarda enerji tüketimi yaşanıyor. Ancak Xbox bu sorunu çözecek. İşte detaylar.

Microsoft mevcut probleme bir uzlaşma sunabileceğini düşünüyor. Xbox Series X, Series S ve One sahiplerine “aktif saat” uyku seçeneği sunan bir Insider testi yayınlıyor. Bunu seçtiğinizde, konsolunuz muhtemelen kullanmayacağınız zamanlarda kapanarak enerji kullanımınızı azaltacak. Ne zaman oynadığınızı biliyorsanız saatleri manuel olarak planlayabilirsiniz, ancak konsolun alışkanlıklarınıza uyum sağlamasını istiyorsanız otomatik bir seçenek de mevcut.

Özellik, Series X/S sistemlerinde otomatik olarak etkinleştirilecek ve planlanacak.  One varsayılan olarak her zaman etkin olacak ve saatleri kendiniz yapılandırmanız gerekecek.

Xbox enerji tasarrufu için yeni bir özellik aldı

Şirket ayrıca, uykudan 20 kata kadar daha az güç kullandığı ve Xbox’ınız ve oyunlarınız için gece boyunca güncellemelere izin verdiği bildirilen bir “kapatma (enerji tasarrufu)” seçeneği sunuyor. Daha uzun başlatma sürelerine ve uzaktan uyandırma özelliğinin olmamasına aldırış etmezseniz, faturanızda olumlu bir etki yaratabilirsiniz. Güncelleme, Insider programındaki Xbox Series X/S kullanıcıları için otomatik olacak ve One modelleri için bugünden itibaren kullanıma sunulacak.

Bu özelliklerin gerçek dünyada ne kadar enerji tasarrufu sağlayabileceği belli değil. Microsoft, çevre dostu kapatma özelliğini kullanan iki Xbox konsolunun, bir ağacın on yılda kaldırdığı karbona eşdeğer karbon tasarrufu sağlayacağını tahmin ediyor, ancak bu aynı zamanda cihazınızın günde 20 saat kapatıldığını varyasan bir hesaplama.

Panasonic PT-CMZ50 : 1 cm uzaklıktan 203 cm genişliğinde görüntü sunuyor