Xbox Series X oyunları için sevindiren açıklama! Oyunların yer kaplama sorunu çözülüyor!

Xbox Series X

Xbox Series X oyunları için sevindiren açıklama geldi. Oyunlar artık isteğe bağlı olarak daha az yer kaplayacak. İşte Microsoft’un çözümü.

Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu Xbox Series X hakkında açıklamaların ardı arkası kesilmiyor. SSD teknolojisine yeni nesilde geçiş yapacak olan Microsoft, bu modelinde 1 TB SSD’ye yer verecek. Bu depolamaya ek olarak hafıza modülleri ile direkt olarak depolama arttırma imkanı da sunacak olan Microsoft, bugün depolama hakkında ilginç bir çözümünün olduğunu açıkladı.

PlayStation 5 tanıtım tarihi belli oldu! Az kaldı!

GameSpot ile yapılan bir röportajda Xbox program yönetimi Xbox direktörü Jason Ronald; yakında satışa sunulacak olan yeni nesil konsolun, büyük dosya boyutlarını hafifletmeye yardımcı olacak özel donanım tabanlı sıkıştırma teknolojisini içereceğini açıkladı.

Jason Ronald açıklamasında; “Sıkışmamız oyunların SSD üzerinde mümkün olduğunca az yer kaplamasına izin verirken, tipik olarak çalışma zamanı dekompresyonu ile ilişkili tüm CPU ek yüklerini ortadan kaldıracak. Bu, varlıkların gerçek boyutunun sıkıştırılmasına yardımcı olmak için genel olarak oyun boyutuna en çok katkıda bulunan doku verilerini sıkıştırmak için özel olarak tasarlanmış BCPack’i içerecek.” ifadelerini kullandı.

Xbox Series X

Yeni nesil oyunlar; oyuncuların SSD alanını kullanılmayan diller, oynanmayan çok oyunculu modlar ve daha fazlasını kaldırma imkanı sunacak. Bu sayede gereksiz tüm dosyalar yüklenmeyerek depolamadan tasarruf edilecek.

Teknik özellikleri

İşlemci8x Çekirdekli 3.8 GHz Özelleştirilmiş Zen 2 CPU
Grafik birimi12 TFLOPS, 52 CUs 1.825 GHz Custom RDNA 2 GPU
Kalıp boyutu360.45 mm2
İşlemci teknolojisi7nm Enhanced
RAM16 GB GDDR6 w/ 320mb bus
Bellek bant genişliği10GB @ 560 GB/s 6GB 336 GB/s
G1 TB Custom NVME SSD
I/O Çıkışı2.4 GB/s (Raw) / 4.8 GB/s
Genişletilebilir Depolama Alanı1 TB Genişletme Kartı desteği
Genişletilebilir DepolamaUSB 3.2 External HDD desteği
Optik sürücü4K UHD Blu-Ray Sürücü
Performans4K @ 60 FPS / 120 FPS’e kadar