Xbox One X, Xbox One S’ten ne kadar hızlı?

xbox one

Microsoft’un kısa süre önce satışa sunduğu ara nesil konsolu Xbox One X, teknik özellikleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Gelmiş geçmiş en güçlü konsol olarak lanse edilen yeni Xbox konsolu, performansıyla da göz dolduruyor. Peki fiyatı Xbox One S’in neredeyse iki katı olan bu konsol, selefinden ne kadar hızlı dersiniz? Bu sorunun yanıtını bir kullanıcı verdi.

Xbox One X 3 kat daha hızlı

Stallion83 isimli Twitter kullanıcısı, hem Xbox One X, hem de Xbox One S’te GTA V’i aynı anda çalıştırdı. Microsoft’un yeni Xbox One modeli GTA V’i yalnızca 24 saniyede açarken, Xbox One S ise aynı oyunu 1 dakika 7 saniyede açabildi.

Arada muazzam bir hız farkı olduğu son derece aşikar görünüyor. Peki asıl soruya gelelim. Sadece hız için bu konsolu almak ne derece mantıklı? Eğer evinizde 4K TV’niz varsa Xbox One X’i satın almak makul bir hamle gibi görünebilir. Fakat 4K TV’niz yoksa, sadece oyunları hızlı açtığı için bu konsolu satın almak pek de mantıklı olmayacaktır.

Öyle görünüyor ki yakın zamanda Xbox One X’le, PS4 Pro’da hız konusunda karşı karşıya gelecektir. Muhtemelen Microsoft’un konsolu daha hızlı olabilir. Fakat söz konusu konsol olduğunda oyun severler hızdan ziyade, oyunlara önem veriyor. İşte tam da bu nedenden ötürü Microsoft’un konsola özel oyunlara ağırlık vermesi gerekiyor.