Xbox One Avrupa’daki Yöneticisini Kaybetti

Satışa sunulduğu günden beri PS4’ün gerisinde kalmaktan kurtulamayan Xbox One’ın başarısızlığı Xbox yönetiminde ayrılıklara neden olmaya devam ediyor.

Merakla beklenen yeni nesil konsolu Xbox One‘ı 2013 yılının son aylarında piyasaya süren Amerikalı teknoloji devi Microsoft, aynı dönemde piyasaya sürülen PlayStation 4’ün açık ara gerisinde kalan yeni nesil konsoluyla istediği başarıyı yakalayamadı ve çareyi Xbox departmanını yeniden şekillendirmekte buldu. Başarısız olmasında doğru şekilde pazarlanmaması büyük rol oynayan Xbox One’ın başarısızlığı sonrası bir çok üst düzey yöneticinin işini kaybettiği Xbox departmanında değişim süreci tamamlanmış gibi görünse de, dün Xbox’tan ayrılan üst düzey yöneticilere bir yenisi daha eklendi.

Xbox_One_yöneticisi

Son günlerde oyun dünyasının gündemini meşgul eden söylentileri yayınladığı resmi açıklamayla doğrulayan Microsoft, Xbox One‘ın Avrupa’daki patronu olan Phil Harrison’ın firmadan ayrıldığını duyurdu. Xbox Avrupa ekibinin başında yer alan Harrison’ın görev süresi boyunca oldukça başarılı bir iş çıkardığını açıklayan Microsoft, Harrison’ın yeni projelere imza atacağından emin olduklarını belirtti. Harrison’ın Xbox ekibinden neden ayrıldığı açıklanmamış olsa da, Microsoft’un yeni nesil konsolunun bir türlü istenilen satış grafiğini yakalayamamasının bu ayrılığa sebep olmuş olabileceği söyleniyor.

BlackBerry Oslo Gün Yüzüne Çıktı