X, Platformunda Taylor Swift Aramalarını Engelledi!

X iş arama aracı artık yayında!

X güvenlik sebebi ile ilginç bir karara imza attı. Platformda Taylor Swift aramaları engellendi. İşte tüm detaylar.

X, bu hafta platformda sanatçının pornografik deepfake’lerinin dolaşmaya başlamasının ardından kullanıcıların Taylor Swift’in adını aramasını engellediğini doğruladı. Siteyi ziyaret edenler Cumartesi günü Swift’in adını içeren bazı aramaların yalnızca hata mesajı döndürdüğünü fark etmeye başladı. Platformun iş operasyonları başkanı Joe Benarroch, Cumartesi gecesi Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, “Bu geçici bir eylem ve bu konuda güvenliğe öncelik verdiğimiz için çok dikkatli bir şekilde ilerliyoruz” dedi. Sanatçının isminin engellenmesi sorunun ilk kez öğrenilmesinden günler sonra geldi.

X, Platformunda Taylor Swift Aramalarını Engelledi!

NBC News’in daha önce bildirdiğine göre, görüntüler Çarşamba günü viral hale geldikten sonra Swift’in hayranları, görünürlüklerini sınırlamak ve bunların kaldırılmasını sağlamak için meseleyi kendi ellerine aldılar; görüntüleri paylaşan hesapları toplu olarak bildirdiler ve şarkıcıyla ilgili hashtag’leri olumlu içerikle doldurdular. Soruna neden olan hesapların çoğu daha sonra askıya alındı, ancak bu durum milyonlarca kez görüntülenmelerin önüne geçemedi. Verge Perşembe günü, bir gönderinin 45 milyondan fazla kez görüntülendiğini bildirdi.

Aynı günün ilerleyen saatlerinde platformunda yayınlanan bir açıklamada X şunları söyledi: “Rıza Dışı Çıplaklık (NCN) görsellerinin yayınlanması platformumuzda kesinlikle yasaktır ve bu tür içeriklere karşı sıfır tolerans politikamız vardır. Ekiplerimiz tespit edilen tüm görselleri etkin bir şekilde kaldırıyor .”

Microsoft, Xbox ve Activision Blizzard’da 1.900 kişiyi işten çıkarıyor