Apple’ın Rakipleri AB App Store Değişikliklerinden Memnun Değil

Apple iOS 17.3'ün Cihaz Koruması, iPhone Hırsızlarının Hayatını Zorlaştıracak

Apple geçtiğimiz günlerde App Store’da üçüncü taraf ödemelerine izin vermeye başlayacağını duyurdu. İşte tüm detaylar.

Geçtiğimiz yıl Avrupa Birliği, Apple’ın platformlarını rakiplere açmasını sağlamak için yeni yasalar uygulamaya koydu. Uyumluluk için son tarih Mart ayı ve tüm gözler, başkalarıyla pek iyi anlaşamamasıyla ünlü Apple’ın nasıl tepki vereceği üzerindeydi. Artık şirket yasaya nasıl uyacağını belirledi. Artık App Store üzerinden üçüncü taraf uygulama indirmeye izin verilecek.

apple

Teknoloji devi artık, rakip bir iOS uygulama mağazası kurmanıza memnuniyetle izin verecektir, ancak bunu yapabilmek için de bir çok kurala uymanız gerekecek. Rakip olabilecek bir uygulama mağazasının yaratıcıları, herhangi bir gözetim olmaksızın gelip uygulamalarını satamayacak. Apple platformlarını açsa bile hiçbir üçüncü taraf uygulama mağazasının şirketin temel kuralları etrafında bir son işlem yapmasına izin verilmeyeceği daha en başından belliydi.

Muhtemel rakipler hâlâ Apple’ın Noter tasdiki gerekliliklerini karşılaması ve kalite, korsanlık, sahtekarlık ve ödeme anlaşmazlıklarını düzenleyen sıkı kurallara ve denetleme araçlarına sahip olması gerekecek. Bu da bir sürü iş anlamına geliyor. Kağıt üzerinde kurallar esnetilmiş gibi görülse de aslında rakip şirketler şimdi App Store üzerinden satış yapmak için bir çok işlem ile uğraşacak. Veri toplama konusunda temel kurallara ihtiyaçları olacak ve kullanıcılara aynı düzeyde kontrol sunmaları gerekecek. Kaç şirket gerçekten App Store’a girebilecek göreceğiz.

Microsoft, Xbox ve Activision Blizzard’da 1.900 kişiyi işten çıkarıyor