X-Men: Gambit’ten Kötü Haber!

x men age of apocalypse by valor1387 100947

Deadpool’un sinema salonlarını kasıp kavurması üzerine, bir diğer kült X-Men karakteri Gambit’in sinema versiyonundan beklentiler çoğalmıştı. Ne var ki Fox Studios cephesinden can sıkan bir haber geldi.

Şubat ayının ortasında gösterime giren Deadpool, çok kısa süre içerisinde 600 milyon dolarlık gişe sınırını aşmayı başarmış ve yeni X-Men filmlerine olan beklentiyi üst seviyeye taşımıştı. 27 Mayıs 2016’da gösterime girecek ve McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Oscar Isaac, Nicholas Hoult, Rose Byrne, Tye Sheridan, Sophie Turner, Olivia Munn ile Lucas Till’in baş rollerini paylaştığı X-Men: Apocalypse’den, stüdyonun beklentisi büyük.

Gambit

Çizgi roman hayranlarının büyük şeyler beklediği bir diğer proje ise Gambit’ti… İlk kez X-Men Origins: Wolverine’de karşımıza çıkan Gambit karakteri, o filmdeki portresi ile yerden yere vurulmuştu. Aslında usta oyuncu Taylor Kitsch, kesinlikle yetersiz bir performans göstermese de, senaryo yazarlarının, X-Men’in belki de en esrarengiz karakterini, derinlikten çok uzak yansıtması, eleştirmenlerin dart tahtasına, yapımcıların fotoğrafını astıracak seviyedeydi.

Edge of Tomorrow’un yönetmeni Doug Liman’ın, yönetmenlik koltuğuna oturacak yapımın, beyaz perde ile buluşması 2016 yılı takviminden çıkarıldı. Stüdyo, kesin bir tarih vermese de; Gambit’in ya 2017 yılının sonunda, ya da 2018 başında gösterime girmesi bekleniyor. Yani film ya 6 Ekim 2017’de ya da 12 Ocak 2018’de müdavimlerle buluşacak. Söz konusu iki tarihten biri ise, Deadpool’un devam filmi için ayrılmış durumda.