X yakında kimlik doğrulaması zorunluluğu getirebilir

X, içerik oluşturuculara para ödemeyecek!

Twitter, X olarak yeniden markalaştı ve yeni özellikler eklenmeye devam ediyor. Şimdi de kimlik doğrulaması getirilebilir. İşte tü detaylar.

X, başkasının kimliğine bürünme sorunlarının önüne geçmeye çalışıyor. Şirketin ücretli doğrulama planlarını geçici olarak raydan çıkarmasından birkaç ay sonra yeni kimlik doğrulama özellikleri üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Uygulama araştırmacısı Nima Owji tarafından paylaşılan bir ekran görüntüsüne göre platform, kullanıcıların resmi kimliklerinin bir kopyasını yüklemelerini ve bir selfie çekmelerini gerektiren ek bir doğrulama özelliği üzerinde çalışıyor.

X reklamverenler için kolları sıvadı

Platformda sık sık yayınlanmamış özellikleri ortaya çıkaran Owji, ilk olarak bu ayın başlarında Musk’ın profilinde bir “kimlik doğrulandı” rozeti paylaşmıştı. Şimdi, özelliğin nasıl çalıştığını detaylandıran ve resmi lansmana yaklaştığını öne süren bir içerek daha paylaşarak özelliği resmileştirmiş oldu denebilir. “Devlet tarafından verilmiş bir kimlik sağlayarak hesabınızı doğrulayın”uyarısı yakında eklenecek.  Owjj, “Bu genellikle yaklaşık 5 dakika sürecek bir işlem diyerek kullanıcıların kimliklerinin bir fotoğrafını ve bir selfie’sini sağlamaları gerekeceğini açıklıyor.

Görünüşe göre platform, bu özellik için üçüncü taraf bir “kimlik zekası” şirketi Au10tix ile ortaklık yapıyor.Doğrulama için paylaşılan bilgilerin X’in yanı sıra Au10tix tarafından da görüleceğini belirtildi. Şirket, “biyometrik veriler dahil olmak üzere kimlik görüntülerini 30 güne kadar” saklayacak. Şirket bu açıdan diğer platformlar ile bağımsız hamlelerde bulunabilir. Henüz dönüşümü tamamlanmayan platform için çalışmalar devam ediyor.

Kolay zenginlik vaadi dijital pazarlama sektörünü olumsuz etkiliyor