X, YouTube benzeri bir video uygulaması başlatacak

X, YouTube benzeri bir video uygulaması başlatacak

X şimdi bambaşka bir girişim ile tekrar gündemde. İşte tüm detaylar.

Elon Musk, Ekim 2022’de Twitter’ı  satın aldığından beri pek çok şeyi değiştirdi. SamMobile’ın haberine göre, şimdi platform YouTube benzeri bir video yayın hizmeti başlatıyor. Musk, DogeDesigner hesabından bir alıntı yaparak bu özelliğin “Yakında geleceğini” duyurdu: “Yakında favori X uzun biçimli videolarınızı doğrudan SmartTV’lerinizde izleyebilirsiniz.”

X, YouTube benzeri bir video uygulaması başlatacak

Platform, kullanıcıların videoları Samsung TV ve Amazon Fire TV’de izlemelerine olanak tanıyan özel bir uygulama başlatacak. Musk kısa süre önce X’in ileriye dönük olarak “önce video” platformu olacağını söyledi. Bu uygulama ile, genellikle akışlarda bulunan küçük içerik kutuları daha büyük bir ekrana dönüşecek. Musk platformun özellikle video izleme platformu olarak kullanıldığını iddia ediyor. Platformu kullanan 10 kişiden 8’i video izliyormuş. Ancak tüm çabalara rağmen eskiden Twitter olarak adlandırılan platform pek ilgi görmüyor gibi.

Yakında platformda bir yapay zeka destekli chatbox da kullanıma sunulacak ancak yine de hak edilen seviyeye gelmesi için uzun bir yol var. Video desteği özelliğine de gelinece platform Samsung ve Fire TV’lerde YouTube formatında bir uygulama sunarak video izleme özelliğini getirecek. Musk her ne kadar çabalasa da Twitter’ı başka bir platforma dönüştürme çabaları ne yazık ki pek iyi gitmedi. Threads ise hala büyümeye devam ediyor.

Galaxy S24 Ultra: Profesyonel Fotoğrafçılığı Uzaya Taşıyan Telefon