X, oyun yayını ve canlı alışveriş özellikleri üzerinde çalışıyor

IBM, X platformdaki reklamlarını şimdilik askıya aldı. İşte tüm detaylar.

Elon Musk, X’i “her şey uygulamasına” dönüştürme girişiminin bir parçası olarak oyun akışı ve canlı alışveriş gibi yeni video özellikler ekliyor. İşte tüm detaylar.

Eskiden Twitter olarak bilinen şirket, şu anda X Premium abonelerinin erişebildiği temel, Twitch benzeri oyun akışı özelliklerini deniyor. Musk, bu özelliği Pazar gecesi @cyb3rgam3r420 kullanıcı adıyla anonim bir Twitter hesabından gönderilen 54 dakikalık Diablo IV yayınında gösterdi. Musk daha sonra şirketin bu özelliği test ettiğini doğruladı. X platformunda mühendis olan Mark Kalman da Premium abonelerinin, Open Broadcaster Yazılımını (OBS) X Media Studio aracılığıyla Twitter hesaplarına bağlayarak hesaplarından oyun akışını nasıl ayarlayabileceklerini açıklayan bir video paylaştı. Şimdilik, X’in yayıncılara neler sunacağı konusunda hazırlıkları belirsiz. Eklenecek olan özellikler, yayınlardaki izleyici yorumlarını destekliyor gibi görünüyor, ancak şimdilik diğer platformların içerik oluşturucu merkezli özellikleri ile kıyaslarsak platformun daha çok yolu var.

X, oyun yayını ve canlı alışveriş özellikleri üzerinde çalışıyor

Ancak Elon Musk’ın platformu bünyesine daha fazla kullanıcı çekme çabasıyla hız kesmeden devam ediyor diyebiliriz. Ayrıca şirket, yeni bir ortaklık yoluyla canlı alışveriş özelliklerini denemeye başlayacağını da açıkladı. Variety, Paris Hilton’un “canlı alışveriş özelliklerini içeren yılda dört orijinal video içerik programı oluşturmak” için anlaşma imzaladığını bildirdi.

Ancak şirketin altyapısının yeni canlı video özelliklerine ayak uydurup ayak uyduramayacağı da belli değil.  Musk’un biyografi yazarı Walter Isaacson’a göre sorunların çözülmesi kısa zaman almayacak.

Dükkan soyan hırsız telefonunu düşürünce geri dönmek zorunda kaldı