İnterneti oluşturan kodların orijinal kaynak kodu, animasyonlu bir görselleştirme, Berners-Lee tarafından yazılmış bir mektubu ve dijital bir poster satışa çıkacak. World Wide Web kodları olarak bilinen kodlar NTF ile satılacak.
NFT’lerin popülaritesi son aylarda açık artırma da dahil olmak üzere patladı. Beeple olarak bilinen Amerikalı sanatçı Mike Winkelmann‘ın yalnızca dijital sanat eseri, Mart ayında Christie’s’de yaklaşık 70 milyon dolara satılmıştı. World Wide Web kodlarının yaratıcısı Berners-Lee yaptığı açıklamada, “Neden bir NFT?” sorusuna “Eh, bir bilgisayar bilimcisiyseniz ve kod yazarsanız ve uzun yıllardır böyleyseniz, bunu yapmak doğal bir şey”. “Tamamen dijital bir eser üzerine imzamı dijital olarak imzalamak doğru geliyor.” şeklinde konuştu.
Dosyalar, Berners-Lee tarafından icat edilen üç dil ve protokolün uygulamalarını içeren 9.555 satırlık kod içerecek: HTML (Köprü Metni İşaretleme Dili), HTTP (Köprü Metni Aktarım Protokolü) ve URI’ler (Tekdüzen Kaynak Tanımlayıcıları). Ayrıca, ilk web kullanıcılarına uygulamanın nasıl kullanılacağı konusunda talimat veren orijinal HTML belgeleri de satışa dahil olacak. Kodlar için teklifler 23-30 Haziran tarihleri arasında “Bu Her Şeyi Değiştirdi” başlıklı bağımsız bir çevrimiçi açık artırmada 1.000 dolardan satışa sunulacak.
Geçtiğimiz birkaç yüzyıl boyunca insanlık, bizi modern çağa taşıyan bir dizi paradigma kayması gördü, ancak hiçbiri World Wide Web kodlarının yaratılması kadar günlük yaşamlarımız üzerinde sismik bir etkiye sahip olmadı. Londra doğumlu bir bilgisayar bilimcisi olan Berners-Lee, 1989’da World Wide Web‘i icat etti ve 15. Yüzyıl Almanya’sında matbaanın Avrupa’da ortaya çıkmasından bu yana en önemli icatlardan biri olarak görülen şeyde bilgi paylaşımı ve yaratılmasında devrim yarattı.
Honor MagicBook X 14 ve X 15’i 10. Nesil Intel işlemcilerle piyasaya sürdü