Windows Sandbox ile virüslü uygulamalardan korunacaksınız

Windows Sandbox

Güncelleme ile gelecek olan Windows Sandbox özelliği sayesinde güvenilmeyen uygulamalar, güvenli bir şekilde çalıştırılabilecek. Windows’ta güvenliği arttıracak bu özelliğin tüm detayları haberimizde yer alıyor.

Microsoft, Windows 10’un güvenliğini arttırmak için kolları sıvadı. Çok yakında gelecek olan güncelleme ile sisteme Sandbox adı verilen bir uygulama eklenecek. Microsoft, Sandbox uygulamasını Windows 10 Pro ve Windows 10 Enterprise sürümlerine sunacak. Peki, Sandbox ne işe yarayacak?

Windows Sandbox neler sunuyor?

Sandbox uygulaması, güvenilmeyen uygulamaları çalıştırmayı ve test etmeyi hedef alıyor. Sandbox, güvenilmeyen bir uygulama için sanal masaüstü oluşturacak. Uygulamayı açıp test ettikten sonra Sandbox uygulamasını kapattığınızda bu işlem sırasında sanal masaüstünde yaptığınız tüm işlemler silinecek.

BIOS ile entegre bir şekilde çalışacak olan bu özellik sayesinde, bir uygulama eğer virüslü ise bu virüs PC’nize bulaşmadan test edebileceksiniz. 2019’un ilk çeyreğinde sunulması beklenen Sandbox özelliğini merakla beklediğimizi belirtelim.

Windows 10 19H1 güncellemesinin detayları belli oldu!

Windows 10 üzerinde çok çalışan Microsoft, güvenlik hamleleri ile macOS‘in tahtını sallayacak gibi görünüyor. Bakalım 2019’da bizleri Windows 10 için hangi yeni özellikler karşılıyor olacak?

Windows Sandbox