Windows 95 tam 20 yaşında! – Video

windows 95 20 yasinda

Microsoft’un ilk UI arayüzüne sahip işletim sistemi Windows 95, dün 20. yaşına girdi. Artık sadece özel günlerde hatırladığımız Windows 95’e aslında çok şey borçluyuz. Biraz nostalji yapmak istiyorsanız Windows 95’in tanıtıldığı ilk etkinliğe ait kısa bir videoyu sizler için bulduk. İyi seyirler.

windows-95-20-yasinda

Bundan tam 20 sene önce 24 Ağustos 1995 tarihinde, Microsoft, dünyanın ilk görsel arayüze sahip işletim sistemlerinden birini duyurdu. DOS platformuyla Windows işletim sisteminin bir karışımı olan Windows 95 ile hayatımıza çok sayıda yeni teknoloji girdi. Internet Explorer, Başlat menüsü gibi kavramlar ilk kez Windows 95’te karşımıza çıktı. Bugün gündemde olan Windows 10’u bile Windows 95’e borçluyuz diyebiliriz.

İlk çıktığı gün insanların satın almak için adeta sıraya girdiği Windows 95’ın torunu Windows 10, bugün internet üzerinden bilgisayarınızdaki yerini alabiliyor. Teknoloji alanında yayın yapan bir internet sitesi olarak bizler Windows 95’in 20. yaş gününü en içten dileklerimizle kutluyoruz. İyi ki doğdun Windows 95!

Aşağıdaki videoda Microsoft’un sahibi ve Windows 95’in yaratıcısı Bill Gates ile dünya televizyon tarihinin duayeni olan Jey Leno’yu Windows 95’in yeni özelliklerini tanıtırken izleyebilirsiniz. Eğer Windows 95 ile ilgili paylaşmak isteyeceğiniz anılarınız varsa yorumlar bölümüne yazabilirsiniz.

Google modem işine girdi: OnHub