Windows 7’nin pazar payı giderek azalıyor

Windows 7

İlk çıktığı zamanlarda kullanıcılar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanan Windows 7’nin pazar payı hakkında kötü haberler gelmeye devam ediyor. Microsoft şirketinin, özellikle de Windows 10 işletim sistemini desteklemesi ile birlikte Windows 7 daha fazla gerilemeye başladı.

Hatırlayacağınız üzere Haziran 2019’da Windows 7, %35,38’lik bir paya sahipken Windows 10 ise %45,7 gibi bir paya hükmediyor. Ancak Microsoft şirketi, Windows 7 ile ilgili radikal kararlar almaya başladı. Neredeyse Windows 7 üzerinden hiçbir işlem yapılamaz hale getiren Microsoft, bu sayede Windows 10 kullanımını artırmak istedi.

Windows 7’nin pazar payı Windows 10’a geçti

Windows 10 işletim sisteminin çok daha kullanılır olması için elinden gelenin en iyisi yapan şirket, söz konusu Windows 7 olunca bütün güncellemeleri iptal edebiliyor. Şu an için Windows 10 ile ilgili istenilen hedeflere büyük ölçüde yaklaşıldığı da söylenebilir.

Windows 10

Gelen bilgilere göre 61 milyon insanın Windows 7’den ayrıldığı ve 51 milyon kişinin Temmuz ayında Windows 10’a geçiş yaptığı ortaya çıktı. Böylece Windows 10 işletim sisteminin kesin bir galibiyet ile karşı karşı olduğunu söyleyebiliriz.

Microsoft’un 2020’nin Ocak ayında Windows 7 desteğini keseceği düşünüldüğünde, Windows 10’a geçişin çok daha fazla hızlanacağını söyleyebiliriz. Peki sizce de kullanıcılar tarafından Windows 7 tamamen terk edilebilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Microsoft, Windows 7 hakkında son kez uyardı!