Windows 365 Hakkında Yeni Detaylar

Windows 365 Hakkında Yeni Detaylar

Micrsoft’un bir süredir üzerinde çalıştığı bilinen yeni işletim sistemi Windows 365’in, firmanın bulut tabanlı ilk işletim sistemi olacağı belirtiliyor.

Amerikalı teknoloji devi Microsoft şu sıralar yazılım alanındaki çalışmalarını Windows 9 üzerinde yoğunlaştırmış olsa da, firmanın Windows 365 adıyla anılan ikinci bir işletim sistemi üzerinde de çalıştığı bir süredir biliniyor. Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın mobil ve bulut hizmetlerini ön plana çıkaran yeni stratejisi doğrultusunda geliştirildiği ve Office 365’te olduğu gibi abonelik sistemiyle kullanıcılara sunulacağı söylenen Windows 365 hakkında bilinenler şimdilik oldukça kısıtlı. Ancak işletim sisteminin yapım süreci ilerledikçe, merak edilen detaylar da gün yüzüne çıkmaya başlıyor.

Windows

Son günlerde internette yayınlanan yeni bilgiler, bir süre öncesine kadar sadece dedikodulardan ibaret olan Windows 365 işletim sisteminin yapım aşamasında olduğunu kesinleştirdi. Bazı LinkedIn hesaplarında Microsoft’un yeni işletim sistemi hakkında paylaşılan bilgiler, 365’in daha önce de söylendiği gibi Microsoft’un bulut tabanlı ilk işletim sistemi olabileceğini gösterdi.

LinkedIn üzerinden paylaşılan bu detaylarda, Windows 365‘in Microsoft‘un son iki CEO’su tarafından belirlenen stratejileri harmanlayacağı belirtildi. Bu da Steve Ballmer tarafından belirlenen tek Microsoft stratejisi ile Satya Nadella tarafından belirlenen mobil ve buluta öncelik veren firma politikasının bir araya gelmesi demek oluyor. Şu ana kadar ortaya çıkan bilgiler göz önüne alındığında Windows 365‘in tüm akıllı cihazları bir araya getiren bulut tabanlı bir işletim sistemi olması bekleniyor.

Motorola Moto X+1′in Özellikleri Ortaya Çıktı