Windows 11 lisans fiyatları dudak uçuklatıyor

Microsoft Store, Windows 11 ile çok ihtiyaç duyulan bir revizyona giriyor

Microsoft çok uzun bir zaman önce yapması gereken şeyi ancak Windows 11 ile hayata geçirdi ve Microsoft Store üzerinden lisans satışını başlattı.

Windows 11 lisans fiyatları dudak uçuklatıyor. Teknoloji devi Microsoft, epey uzun bir zamandır kendisinden talep edilen dijital lisans satışı taleplerini görmezden geliyordu. Ancak artık Windows 11 kullanıcı sayısını arttırma isteğinden midir, yoksa başka bir amaç kapsamında mıdır bilinmez, Microsoft yıllardır gelen bu taleplere sonunda olumlu bir yanıt verdi ve Microsoft Store üzerinden Windows 11 lisansı satmaya başladı.

Microsoft, Windows 11 Başlat Menüsüne yenilikler getiriyor

Bununla birlikte ne gariptir ki Amerikalı teknoloji devi bu konuya ilişkin herhangi bir açıklama veya duyuru paylaşmadı. Belki de on binlerce insanın Windows kurulumlarını kolaylaştıracak olan ve çok uzun bir süredir talep edilen böyle bir özelliğin hayata geçirilmesine rağmen bunun resmi duyurusunun neden yapılmadığı ise anlaşılamadı. Neyse ki meraklı kullanıcılar var da, şirketin internet sitesindeki bir gezinti esnasında bu durum ortaya çıktı.

Microsoft Defender koruma

Windows 11 lisans fiyatları dudak uçuklatıyor

Peki Windows 11’in dijital lisansları ne kadara satılıyor? Eğer Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşıyorsanız, Windows 11 Home sürümünü 139,00 dolar karşılığında satın alabilirsiniz. Eğer Windows 11 Pro kullanmak isterseniz de  ödeyeceğiniz tutar 199,99 dolar olacaktır.

Windows 11 güvenlik özelliği, PC'lerde oyun performansını etkileyebilir

Bununla birlikte kur dengesi nedeniyle Windows 11 Home’un ülkemizdeki satış fiyatı ise 2.699,00-TL olarak belirlenmiş. Yani Microsoft, Windows 11’in fiyatlamasını yaparken birçok teknoloji devinin yaptığı gibi kuru daha düşük seviyelerden belirlemek gibi bir uğraşa girişmemiş ve doğrudan ABD satış fiyatının TL’ye çevrilmesinin üzerine vergileri de ekleyerek ülkemizdeki kullanıcıların beğenisine sunmuş.

Yüzüklerin Efendisi dizisi yeni fragmanı ile heyecanlandırdı