The Witcher için #WitcherOynamaOynattırma hashtagi ile protestolar başladı!

#WitcherOynamaOynattırma

CD Projekt Red’in milyonları kasıp kavuran The Witcher oyunu için sosyal medyada #WitcherOynamaOynattırma hastagi ile ilginç bir linç başladı.

Sosyal medyanın zaman zaman linç girişimlerine ve protestolara şahitlik yaptığına tanık olmuştuk. Ancak geçtiğimiz günlerde puta tapma modunun eklendiği PUBG Mobile için #pubgoynamaoynattırma hashtagi ile sosyal medyada protestolar başlamıştı. İslamiyet’ten başka bir dine inan bir firmanın oyununu oynayıp ancak kendi değerlerine ters olan bir durum olunca protesto edenler, bugün de CD Projekt Red’in milyonları kasıp kavuran The Witcher oyununu protesto etmeye başladı.

PlayStation 5 tanıtım tarihi bir kez daha belli oldu!

Twitter’da #WitcherOynamaOynattırma hashtagi altında doluşan protestocular aslında PUBG Mobile’ın hashtagini trollemek için böyle bir şey yapmış. Son 10 yılın en iyi oyunlarından olan CD Projekt Red’in The Witcher’ı eleştirenler de olmadı değil. Hashtag’in trol amaçlı açıldığını bilmeyenler oyunun çok cinsellik içerdiğinden çocuklarının etkilendiğinden şikayet etmeye başladı.

#WitcherOynamaOynattırma

Oyunun PEGI değerlendirmesi +18 yaş sınırlamasını içeriyor. Eğer çocuğunuz bu oyunu oynuyorsa sorun ebeveyn olarak sizdedir. +18 oyunu çocuğunuza oynatmayarak çocuğunuzun psikolojisini koruyabilirsiniz. Bu tip uyarıları bilmeden cahil cühela iş yapan ailelerin hukuksal olarak da firmaya dava açma gibi bir hakkı yok. Çünkü PEGI zaten oyunu 18 yaş ve üzeri olarak derecelendirmişti.

Yakın zamanda PlayStation 4‘e çıkacak olan The Last of Us Part II‘nin de PEGI değerlendirmesinin +18 olduğunu belirtelim. Hatta The Last of Us Part II şiddet öğelerini o kadar önemsememiş ki düşmanları öldürdüğünüzde can çekişerek ölmelerini bile izliyorsunuz.