Windows 10 İle Bir Devir Kapanıyor!

Windows 10 Ile Bir Devir Kapaniyor

2015 yılında satışa sunulacak olan Windows 10 ile bir devrin sonuna mı geliniyor?

Önceki aylarda tanıtılan ve kısa bir süredir tecrübe sürümünün kullanımda olduğu Windows 10 ile yen ibir internet tarayıcısı ortaya çıkabilir.

Windows 10 Ile Bir Devir Kapaniyor!

Önümüzdeki yıl içerisinde satışa sunulacak olan Microsoft’un yeni işletim sistemi ile Internet Explorer devrinin sona ereceği söyleniyor. Geçtiğimiz aylarda tanıtılan ve bir süredir tecrübe sürümünün kullanımda olduğu işletim sisteminin yeni bir internet tarayıcısı ile beraber geleceği söyleniyor. ZDNet isimli bir teknoloji sitesinin yaptığı habere göre Internet Explorer’ın güncellemesini yayınlamayan Microsoft, bunun yerine tüm zamanını yeni bir tarayıcı üretmeye ayırdığını belirtiyor.

1990’lı yıllardan beri hayatımızda olan ve günümüzde 95 farklı dil seçeneği ile hizmet veren Internet Explorer’ın yerini alacak tarayıcının adının ise Spartan olacağı söyleniyor. ABD merkezli Microsoft şirketine yakın kaynaklara dayandırılan haberde Spartan’ın 21 Ocak 2015 tarihi itibariyle kullanıcıların beğenisine sunulacağı ve 2015 Sonbaharda raflardaki yerini alacağı belirtiliyor.

2000’li yılların başında geniş bir kullanıcı ağına sahip olan Internet Explorer, 2002-2003 seneleri arasında internet kullanıcılarının yüzde 95’ine hizmet sunuyordu. Önceki senelerde sunulan Windows 8 ile kullanıcılarını memnun edemeyen Microsoft, önümüzdeki sene satışa sunacağı Windows 10 için işini şansa bırakmak istemiyor. Şirketin bu nedenle Windows 10’da yer alacak olan Spartan’ı geliştirmek için yoğun bir çaba sarf ettiği belirtiliyor.

Xbox Live ve PlayStation Network Saldırıya Uğradı!