Spartan’a Chrome Dopingi!

Spartana Chrome Dopingi

Microsoft’un yeni web tarayıcısı Spartan hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

Teknoloji ve yazılım devinin Windows 10 için hazırladığı yeni web tarayıcısına kullanıcıların hoşuna gidecek yeni özellikler ekleniyor.

Spartan'a Chrome Dopingi!

Yazılım devi Microsoft’un Internet Explorer efsanesine son verecek olan yeni web tarayıcısı Spartan için Chrome planı geliştirildi. Teknoloji devinin yeni işletim sistemi Windows 10 için hazırlamış olduğu web tarayıcısı Spartan hakkında birkaç aydır bazı bilgiler gelmekteydi. Şimdi gelen bilgiler arasında ise eklenti desteğinin bulunacağı söyleniyor.

Neowin’in kaynaklarına göre teknoloji devi, web tarayıcısını geliştiricilerin ilgisini çekecek bir hale getirmek istiyor. Bunun için Spartan, Chrome eklentilerini de kullanabilecek hale getiriliyor. Şimdilik bu eklentilerin tümünün doğal olarak çalışıp çalışmayacağı bilinmesede, eklentilerin geliştirilme biçimi neredeyse Chrome ile aynı.

Bu eklentiler arasındaki benzerlik, Windows 10’un yapısından çıkartılan ve Pastebin’e yüklenen WrapMsBrowserExtensionPageAndBackground.js dosyasında dikkat çekiyor. Js dosyasının Chrome eklentilerine benzerliğinin yanı sıra, dosya içerisinde Chrome’dan bahsediliyor olmasıda ayrı bir unsur. Microsoft’un bu hamlesi ile geliştiricilerin baştan eklentileri yazmak yerine Spartan’a uygun hale getirmelerini amaçladığı göze çarpıyor.

Spartan’ın web tarayıcıları arasında nasıl bir konumda yer alacağı merak edilirken, bu detayları bu akşam düzenlenecek olan Microsoft etkinliğinde öğrenme şansımız olacak.

GTA V Liderliği Bırakmıyor!