WhatsApp tasarım yeniliklerini içeren güncellemesini yayınladı

mm6

WhatsApp, Google Play Beta süreci ile beraber yeni bir güncelleme yayınlayarak sürümü 2.23.14.12’ye yükseltiyor. En son güncelleme, en son Material Design 3 yönergeleriyle uyumlu olarak, kullanıcı arabiriminde dikkate değer değişiklikler sunuyor.

Önceki güncellemede WhatsApp , güncellenmiş anahtarlar ve kayan işlem düğmeleri içeren yeniden tasarlanmış bir arayüz sunmuştu . Şimdi, en son beta güncellemesi (2.23.14.12) ile WhatsApp, Material Design 3 yönergelerine uyan yuvarlak uyarılar uygulayarak kullanıcı deneyimini daha da geliştirdi.

WhatsApp

Yeni tasarım, ekteki ekran görüntüsünde görüldüğü gibi, uygulama içindeki uyarılarda belirgin. Önceden, uygulama uyarılar için standart bir arayüz kullanıyordu, ancak şimdi oldukça yuvarlak kenarlara sahipler ve bu da uygulamaya modern ve uyumlu bir görünüm kazandırıyor. Bu tasarım değişikliği yalnızca genel görsel estetiği iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda Materyal Tasarımı 3 ilkeleriyle uyumlu olarak uygulama genelinde tutarlılık sağlar . Bu güncellemenin, yalnızca sağlanan ekran görüntüsünde görüntülenenleri değil, uygulama içindeki tüm uyarıları kapsadığını belirtmekte fayda var.

Yuvarlak uyarılar şu anda Google Play Store’dan Android için en son WhatsApp beta güncellemesini yükleyen belirli beta test kullanıcıları için mevcut olsa da , özellik önümüzdeki haftalarda kademeli olarak daha fazla kullanıcıya sunulacak. Şirket uygulama özelliklerini ve işlevselliğini geliştirmek için çalışmaya devam ediyor. Şirket ayrıca yüksek kaliteli bir video paylaşım özelliği geliştiriyor ve yakın zamanda QR kodu aracılığıyla güvenli yerel sohbet aktarımını kullanıma sundu.

Google, Limited Edition Pixel Fold’u tanıttı