WhatsApp silinen mesajları geri getirme nasıl yapılır? Silinen fotoğraflar ve mesajları geri alma!

Whatsapp silinen mesajları geri getirme

Android ve iPhone üzerinde WhatsApp silinen mesajları geri getirme işleminin nasıl yapıldığını adım adım anlatıyoruz. İşte detaylar.

Facebook’un bünyesinde yer alan popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, geçtiğimiz yıllarda yedekleme özelliğini kullanıma sunmuştu. iPhone’da iCloud ve Google Drive, Android’de ise Google Drive ile yedekleme sunan WhatsApp silinen mesajları geri getirme işleminin önünü açmıştı. Peki, Android ve iPhone’da silinen mesajları ve fotoğrafları nasıl geri getireceksiniz?

WhatsApp silinen mesajları geri getirme nasıl yapılır? Silinen fotoğraflar ve mesajları geri alma!

iPhone’da silinen mesajları geri getirme

Apple, kapalı bir ekosistem olduğu için uygulamalar arasındaki iletişimi gizlilikten dolayı minimum seviyede tutuyor. Bu yüzden WhatsApp’ta silinen mesajları iPhone’da geri getirmenin tek yolu yedek almak.

iPhone’da WhatsApp mesajlarını yedeklemek için; WhatsApp>Ayarlar>Sohbetler>Sohbet Yedeği bölümünden ilk olarak mesajlarınızı yedekleyin. Bu işleme videoları da dahil etmek için “Videoları dahil et” seçeneğini aktif hale getirin.

PC’ye format nasıl atılır? Windows 8 ve üzerine format nasıl atılır?

Yedek aldıktan sonra iPhone değiştirirseniz veya WhatsApp’ı silip kurarsanız, o an yedeklediğiniz tüm mesaj ve fotoğrafları geri getirebilirsiniz.

Android’de silinen mesajları geri getirme

Android’de de iPhone’daki yedekleme seçeneği yer alıyor. WhatsApp>Ayarlar>Sohbetler>Sohbet Yedeği bölümünden ilk olarak mesajlarınızı yedekleyin. Bu işleme videoları da dahil etmek için “Videoları dahil et” seçeneğini aktif hale getirin.  Yedek aldıktan sonra Android telefon değiştirirseniz veya WhatsApp’ı silip kurarsanız, o an yedeklediğiniz tüm mesaj ve fotoğrafları geri getirebilirsiniz.

Android’de silinen mesajları uygulama ile geri getirme

Android’de tek seçenek yedek de değil. Google Play Store’da ücretsiz olarak yer alan WAMR – Silinmiş mesajları kurtarma isimli uygumala sayesinde silinen mesajları geri getirebiliyorsunuz. 400.000’den fazla indirmeye sahip olan bu uygulamayı yükledikten sonra, tek tıklama ile WhatsApp’ta silinmiş olan tüm mesajları kurtarabilirsiniz..

WhatsApp silinen mesajları geri getirme