WhatsApp parmak izi doğrulama sistemini test ediyor!

WhatsApp parmak izi doğrulama

WhatsApp parmak izi doğrulama sistemini, WhatsApp Web üzerinde test etmeye başladı. QR kod ile girişin yerine parmak izi kullanılabilir.

Facebook’un bünyesinde yer alan popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, Android üzerindeki beta sürümünde, Whatsapp Web istemcisinin yeni bir oturumu açarken biyometrik kimlik doğrulamasını etkinleştirecek yeni bir özelliği test ediyor. WhatsApp parmak izi doğrulama sistemi ile muhtemelen QR kod ile girişin yerini almaya çalışacak.

Ortaya çıkan bu özellik WhatsApp Beta sürüm 2.20200.10’da görüldü. Şu anda, web istemcisi aracılığıyla bir oturum oluşturmak oldukça basit. Uygulamayı → seçenekler → WhatsApp Web‘i açın. Daha sonra uygulama, Web istemcisinde görüntülenen bir QR kodunu tarayın. Bu yöntemin yerini alacak olan parmak izi okuyucusu sayesinde hem daha kolay giriş yapılabilecek hem de güvenlik süt seviyeye çıkarılacak.

Bu özelliği iyileştirmek için WhatsApp, kullanıcının her yeni oturumu WhatsApp mobil uygulamasında bir biyometrik taramayla, bu durumda parmak izi kimlik doğrulamasıyla doğrulaması gereken yeni bir güvenliği kullanıma sunacak.

Facebook tekel davası ile yüzleşebilir

Özellik şu anda yalnızca parmak izleriyle test ediliyor ve WhatsApp daha sonra ekleyebilse de 3D yüz kimlik doğrulamasını desteklemiyor. WhatsApp’ın iOS uygulaması için destek büyük olasılıkla yakında gelecek. WhatsApp Web istemcisi için parmak izi kimlik doğrulamasının, test bittikten sonra geniş bir kullanıma sunulmasını bekliyoruz.

WhatsApp parmak izi doğrulama

2020 yılı bitmeden kullanıma sunulacak olan bu özellik bakalım QR kod gibi hızlı ve güvenli bir şekilde çalışacak mı?