WearOS iOS desteğini sürdürecek

6 akıllı saate daha Android Wear 2.0 güncellemesi geldi

Teknoloji dünyasının iki önemli ismi Google ve Samsung ortaklığıyla geliştirilen Wear OS 3’ün iPhone’ları desteklemeyeceği konusundaki şüpheler yersiz çıktı.

WearOS iOS desteğini sürdürecek. Akıllı saat dünyasının en önemli isimlerinden ikisi olan Google ve Samsung, el ele vererek Wear OS 3 işletim sistemini geliştirmiş ve bu sayede de teknoloji dünyasında yeni bir dönemin başlamasına vesile olmuşlardı.

Google Wear OS saatlerinin kaderi ve yeni güncelleme hakkında konuştu

Buna göre, Wear OS 3’e kadar Tizen işletim sistemiyle çalışan Samsung Galaxy Watch akıllı saat modelleri, bu yeni sürümler birlikte Android Wear’a geçiş yapmış ve Tizen’i resmen terk etmişti. Bununla birlikte Galaxy Watch 4 serisiyle birlikte Samsung’un iOS desteğini iptal etmesi, acaba ortağı olduğu Wear OS 3’de de iPhone desteği sonlanacak mı korkusunu beraberinde getirdi.

Samsung Wear OS saati 5nm yonga seti ve daha ince çerçeve ile gelecek

WearOS iOS desteğini sürdürecek

Şu ana kadar Wear OS 3 ile karşımıza çıkan tek akıllı saatin Samsung Galaxy Watch 4 olmasından dolayı bu konuda kesin bir hükme varılamamış olması da, söylentilerin günden güne artmasına neden olmuştu. Bununla birlikte dünyanın en büyük mobil işlemci üreticilerinden biri olan Qualcomm’dan yapılan bir açıklama, Wear OS ve iPhone’u bir arada kullanmak isteyen akıllı saat kullanıcılarının yüreklerine su serpti.

Wear OS saatinizde YouTube Müzik akışı yapabilirsiniz

Geçtiğimiz hafta yapılan açıklamaya göre ünlü teknoloji şirketi Montblanc yeni akıllı saat modeli Montblanc Summit 3’de Wear OS 3 işletim sisteminin kullanılacağını duyurmuştu. İşte Qualcomm tarafından yapılan açıklamada ise Montblanc Summit 3 modelinin iPhone’lar ile entegre çalışacağı ifade edildi. Bunun anlamı ise Wear OS 3 ile iOS arasında herhangi bir uyumsuzluk olmayacak ve kullanıcılar bu iki farklı işletim sistemini bir arada deneyimleyebilecek.

Elon Musk Twitter paylaşımlarını kesti