Volkswagen benzinli otomobiller için diretiyor

Volkswagen Golf çevreci motorla geliyor

Alman otomotiv devi Volkswagen, yeni 1.5TSI evo2 motorunu resmen tanıttı. Yeni motor hem daha düşük yakıt tüketimi hem de CO2 emisyon seviyesinde azalımı vadediyor.

Volkswagen benzinli otomobiller için diretiyor. Avrupa Birliği’nin son yıllarda en çok üzerinde durduğu konu, içten yanmalı motorların üretimine son vererek tamamen elektrikli otomobillere yönelmekti. Uzun yıllardır devam eden bu çabalar en nihayetinde bu yılın başlarında meyvelerini verdi ve Avrupa Birliği komisyonu tarafından hazırlanan yasa tasarısı, Almanya’nın ilk etapta dillendirdiği itirazlarına rağmen yine de komisyondan geçerek yasalaştı.

Volkswagen elektrikli araç

Bununla birlikte Almanya, kendisine tanınan 2035 yılı süresini son gününe kadar kullanmakta kararlı gibi görünüyor. Almanya’nın en önemli otomotiv üreticilerinin başında gelen Volkswagen, bugün 1.5TSI evo2 motorunu resmen tanıttı.

Volkswagen elektrikli araç

Volkswagen benzinli otomobiller için diretiyor

İçten yanmalı motor teknolojisinin en gelişmiş modellerinden biri olarak gösterilen yeni motor, T-Roc ve T-Roc Cabriolet modelleriyle hayat bulacak. Motorun en önemli özelliklerinden biri olarak düşük yakıt sarfiyatı gösterilirken, Alman devi en azından bu konuda Avrupa Birliği’nin taleplerini dikkate almış ve yeni motorunun CO2 salınımını oldukça önemli bir oranda düşürmüş.

Volkswagen, içten yanmalı motorlu araçların sonunu getirecek!

Alman otomotiv devi yaptığı açıklamada bu yeni tip içten yanmalı motorun aynı zamanda şarj edilebilir hibrit desteğine de beraberinde sunduğunu ve bu sayede elektrikli araç modasını da yakından takip ettiğini belirtelim. Bakalım Alman otomotiv devi her geçen gün biraz daha artan elektrikli otomobil furyasının önünde daha ne kadar durabilecek.

Instagram sohbetlerde alışveriş yapılabilecek!