Son Volkswagen Beetle üretim hattından çıktı!

Volkswagen Beetle

Alman otomotiv devi ilk göz ağrına veda ediyor: Son Volkswagen Beetle üretim hattından çıktı. O bir daha asla geri dönmeyecek!

1938 yılında bizzat Adolf Hitler tarafından tasarlanan; üretilmesi ve halka bilhassa işçi sınıfına ucuz fiyatlarla satılması istenen Volkswagen Beetle; Volkswagen’i Volkswagen yapan önemli bir model. Neden mi? 1937’de kurulan Alman markasının ismi direkt olarak “halkın arabası” anlamına geliyor. İşte tam burada Beetle markası ile özdeşleşiyor: Beetle Volkswagen, Volkswagen ise Beetle demek.

1938-1974 yılları arasında Almanya’da üretilen bu ikonik modelin üretimi Meksika ve Brezilyaya devredildi. 2003 yılında ise bildiğimiz ilk anlamdaki Beetle üretimi tamamıyla sona erdi. Yerini New Beetle adındaki neo-netro torunlarına bıraktı. New Beetle’lar o tarihten beri üç nesildir üretiliyor ve modelin son nesli 2011’de üretime girdi. Ne yazık ki geçtiğimiz günlerde o da tıpkı dedeleri gibi tarihe karışmak üzere son örneği ile üretim hattından çıktı.

Alman otomotiv devi, Volkswagen Beetle’dan vazgeçti!

Markasının ölümüne neredeyse bir yıl öncesinden karar verdiği bu ikonik modelin fişi geçtiğimiz gün resmen çekildi. Kimilerine göre uğur böceği olan bu efsanevi modelin son örneği dün; 10 Temmuz Çarşamba günü markanın Meksika’daki Puebla Fabrikası‘ndaki üretim hattından çıktı. Kendine has renklerden olan özel bir mavi ile üretim hattından çıkan Beetle, fabrika işçileri tarafından buruk bir sevinçle uğurlandı. VW Meksika CEO’su Steffen Reiche, veda töreninde “Yedi yıldır üç kuşak boyunca ürettiğimiz Beetle’ın kaybı bizlerde değişik duygular yarattı” şeklindeki açıklamasıyla bir süre de olsa onu üretmiş olmanın haklı gururunu ve ondan ayrılmanın hüznünü yaşadıklarını ifade etti.

Volkswagen Beetle tarih oluyor!

Son olarak otomotiv endüstrisinin kült otomobillerinden biri olan bu model hakkında düşüncelerimizi kısaca belirtelim. Beetle tabiri caizse bir nesiller aracıdır. O; Nazi Almanya‘sı için bir propaganda aracı, 70’lerde hippiler için bir sembol ve 2003’ten sonra ise genç yöneticiler için birer prestij aracı oldu. Bununla birlikte o Volkswagen tarihinin en çok satan modeli; yaşamı boyunca tam 23 milyon adet sattı. Tabii dünya otomobil tarihindeki başarısı da tartışmasız ve apaçık ortada.