İstanbul Maratonu Bugün Koşuluyor

original

İstanbul Maratonu bugün konuşuluyor. Koşu sabah 9’da başladı.

Geleneksel  İstanbul Maratonu bu sene 13 Kasım tarihinde koşuluyor. Bugün koşulan koşu için 15 Temmuz Köprüsü trafiğe kapatıldı ve yaya trafiğine açıldı. Sabah 9’da başlayan koşu hali hazırda devam ediyor.

Tercüman Gazetesi tarafından 1973 yılında gündeme getirilen Asya’dan Avrupa’ya koşma fikri, 1979 yılında bir grup Alman turistin girişimiyle gerçekleşebildi. 1 Nisan’da yapılan ilk maratonu görenler, bunun iyi bir ‘şaka’ olduğunu düşünmüşlerdi. Yıldan yıla gelişen İstanbul Maratonu’nun zirveye taşınması ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonlarıyla sağlandı.

Asya-Avrupa Koşusu olarak başlayan maratonun adı daha sonra ki yıllarda Avrasya Maratonu olarak değiştirildi. 2013 yılında ise, Avrasya Maratonu’nun adı, dünyanın tüm maratonlarında olduğu gibi, şehrin tanıtımı ve adını ön plana çıkarmak amacı ile İstanbul Maratonu olarak değiştirildi.

İstanbul Maratonu için heyecanlı bir geri sayım başladı. Bu dev organizasyonun doğuşu, gelişimi ve bugüne ulaşması zorlu bir süreci gerektirdi. Yüz bini aşkın sporseverin iki kıtayı dostluk ve centilmenlik duygusuyla birleştirmesi İstanbul Maratonu’nu dünyanın en ilgi çekici maratonu haline getirdi. Bu yaşına kadar karşılaştığı engelleri aşarak gündemdeki yerini korudu. Ve nihayet İstanbul Maratonu, yıllar ile birlikte Türk sporu ve İstanbullular için vazgeçilmez bir şölen havasına kavuştu.

Bu Sene 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi için Koşuldu

Bu sene 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar ve demokrasi için gerçekleşen koşuya binlerce kişi Türk bayraklarıyla katıldı. Vodafone sponsorluğunda gerçekleşen etkinlik için ayrıca büyük reklam çalışmaları yapıldı.

Yandex’ten Özel Navigasyon Çalışması

13 Kasım Pazar günü (bugün) pek çok yolun kapalı olacağı İstanbul’da ulaşımın daha sorunsuz yaşanması için Yandex çalışma yaptı. Ücretsiz olan ve çok sık kullanılan Yandex Navigasyonda bugün kapalı olan yollar rahatlıkla görülebilecek. Bu konuda özel çalışma yaptığını açıklayan şirket kullanıcılarının en az sorunla seyahat edebilmesi için periyodik olarak kapatılacak ve açılacak yolları kullanıcılara gösterecek.

Maratonu Erkeklerde Evans Kıplagat Kazandı

Azerbaycan adına yarışan Kenya asıllı Evans Kıplagat son metrelere tek başına girerken erkek yarışında 2 saat 13 dakika 28 saniyelik derece ile birinci oldu. Kıplagat 42 km’lik maratonda geçen sene 2. olmuştu.

http://Asus Zenfone 3 Türkiye Lansmanı Ertelendi