Vodafone İstanbul Maratonu Gerçekleşti

42km+erkekler+birincisi+Hafid+Chani

 Vodafone’un isim sponsorluğunda “#birsebebivar” sloganıyla gerçekleştirilen Vodafone İstanbul Maratonu’nda 118 ülkeden yaklaşık 25 bin sporcu rekor katılıma imza attı. 150 bini aşkın İstanbullu da halk yürüyüşüyle Asya’dan Avrupa’ya geçti.

Vodafone Türkiye’nin bu yıl üçüncü kez ismini verdiği, dünyada kıtalararası koşulan ilk ve tek yarış olan Vodafone İstanbul Maratonu’nun 36’ncısı, 16 Kasım Pazar günü gerçekleşti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından düzenlenen Vodafone İstanbul Maratonu, bu yıl “#birsebebivar” sloganıyla koşuldu. Maraton (42,195 km), 15 km ve 10 km koşuları ile halk yürüyüşü olmak üzere dört ana kategoride tamamlanan maratona 118 ülkeden yaklaşık 25 bin sporcu katılarak rekor katılıma imza atıldı. 150 bini aşkın İstanbullu da halk yürüyüşüyle Asya’dan Avrupa’ya geçti.

42km+erkekler+birincisi+Hafid+Chani

Türkiye’nin en geniş katılımlı kitlesel spor organizasyonu Vodafone İstanbul Maratonu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar’ın katılımıyla gerçekleşti.

Tekerlekli+Sandalye+Kadinlar+Birincisi+Zubeyde+Supurgeci

42 kilometrelik koşuda erkeklerde Faslı atlet Hafid Chani, 2:11:53’lük derecesiyle, kadınlarda ise Etiyopyalı atlet Amane Gobena, maratonu 2:28:46’lık derecesiyle birincilikle bitirdi. Türkiye adına yarışan Elvan Abeylegesse 2:32:15’lik derecesiyle beşinci, Ümmü Kiraz ise 2:32:52’lik derecesiyle altıncı sırada yarışı tamamladı.

42 km koşusunda birinci olan kadın ve erkek atletlere 50’şer, ikincilere 25’er, üçüncülere 15’er, dördüncülere 10’ar, beşincilere ise 8’er bin dolar para ödülü verildi. Vodafone İstanbul Maratonu’nda farklı kategorilerde toplam 1 milyon 1.000 dolar para ödülü dağıtıldı.

Emirates İle Uçak İçinde Kesintisiz İletişim