VLC Windows Phone’da Yoğun İlgiyle Karşılandı

VLC

Geçtiğimiz aylarda Windows Phone kullanıcılarının beğenisine sunulan VLC Media Player, yoğun ilgiyle karşılanarak kısa sürede 1 milyon indirmeye ulaştı.

Dünyanın en popüler video oynatıcı yazılımları arasında yer alan VideoLAN Client, ya da daha sık kullanılan adıyla VLC geçtiğimiz aylarda Windows Phone kullanıcılarının beğenisine sunuldu. Henüz birkaç ay önce Microsoft’un mobil işletim sistemine yönelik olarak yayınlanan VLC, Beta aşamasından kısa bir süre önce çıkmış olsa da, oldukça geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşabilmiş gibi görünüyor.

VLC

Windows Phone kullanıcıları tarafından yoğun ilgiyle karşılanan VLC’nin ne denli popüler olduğunu gözler önüne sermek için indirme istatistiklerini teknoloji dünyasıyla paylaşan VideoLAN ekibi, video oynatıcının iki buçuk ay gibi kısa bir sürede 1 milyondan fazla indirmeye ulaştığını duyurdu. Konu hakkında açıklamalarda bulunan VideoLAN yöneticisi Thomas Nigro, Windows Phone’daki indirme sayısının Android ve iOS gibi rakip işletim sistemleriyle kıyaslandığında oldukça yüksek olduğunu söyledi.

Hemen hemen her konuda olduğu gibi video oynatıcı yazılımları konusunda da Windows Phone‘un rakiplerine kıyasla çok daha kısıtlı bir seçkiye sahip olduğu göz önüne alındığında, VLC’nin kullanıcılardan gördüğü bu yoğun ilgi pek de şaşırtı durmuyor.

Project Morpheus Ne Zaman Piyasaya Sürülecek