Huawei telefonlar ilginç bir ambargoyla karşı karşıya

vlc 101 enable android tvs interface phone version

Hem mobilde hem de masaüstünde en popüler video oynatıcılardan olan VLC, Huawei’nin son telefonlarını kara listeye aldı! Peki neden?

Yeni Huawei telefonlara VLC indirilemiyor

Pek çok video formatı ve codec desteğiyle sevilen video oynatıcı VLC, Android pazarında düzgün bir imaja sahip. Nitekim 100 milyonun üzerinde indirme ve 4,4’lük puan da bunu onaylıyor. Bu gönüllü VideoLAN projesi, uzun yıllardır bize birçok platformda yardımcı oluyor. Fakat görünüşe göre Huawei ile ilgili bir sorun var.

Android’in 2.3 Gingerbread sürümü de dahil olmak üzere benzeri bulunması zor bir destek yelpazesine sahip olan mobil uygulama, Çinli firmanın yeni telefonlarına indirilemiyor, en azından Play Store üzerinden.

Peki neden? İlk akla gelebilecek yanıt Çinli teknoloji devi ile ABD arasında yaşanan olaylar sanılabilir ama değil. Yanıt olarak gösterilen şu; Huawei telefonların arka planda çalışan uygulamalara “saçma” şekilde davranması, başka bir deyişle onları kapatmaya zorlaması. Basit ve ilginç gelmiş olabilir, fakat VLC’nin en sevilen özelliklerinden birisi arka planda ses çalmaya devam edebilmesi ve VideoLAN bunu zorunlu kılıyor. Ve görünüşe göre bu özelliğin EMUI ile ciddi dertleri var.

Şimdiye kadar Honor’un bu işten etkilenmiş değil fakat birçok yeni telefonda bu sorun yaşanıyor. Ancak kullanıcılar hala isterlerse hala apk dosyası olarak yükleyebiliyorlar.

Apple Watch Series 4 nasıl görünecek?