Ücretli WhatsApp için tarih belli oldu

WhatsApp, sohbet yedekleri için uçtan uca şifreleme sunmaya başladı

Dünyanın en önemli internet tabanlı anlık mesajlaşma servisi olan WhatsApp, daha önce pek çok defa gündeme gelen ücretli abonelik sistemini uygulamaya koymaya bu kez kararlı.

Ücretli WhatsApp için tarih belli oldu. WhatsApp dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinden biri. Neredeyse 2,5 milyar insan tarafından kullanılan bir uygulama olması da, bu durumun en önemli kanıtı. Ancak şirketin bu başarısının ardında yatan en önemli sebep, hiç kuşkusuz ki tamamen ücretsiz olması. Her ne kadar tamamen ücretsiz olan tek iletişim platformu olmasa da, arkasında dünyanın en büyük teknoloji markalarından biri olan Meta’nın olması, WhatsApp’ı piyasanın doğal lideri haline getirdi.

Ücretli WhatsApp

Öte yandan eski adıyla Facebook yeni adıyla Meta, uzun bir süredir WhatsApp kullanıcılarından bir şekilde ücret alabilmenin yollarını arıyor. Bu konuda daha önce birkaç defa girişimde bulunan şirket, bu kez ücretli abonelik sistemini uygulamaya koymaya kararlı gibi görünüyor.

Ücretli WhatsApp için tarih belli oldu

Ücretli WhatsApp

Şirketten yapılan acıkamaya göre 14 Mayıs 2022 tarihinden itibaren, isteyen kullanıcılar WhatsApp’ın ücretli sürümüne geçiş yapabilecekler. Aylık 1 dolar civarı olacağı düşünülen ücretin neden ödenmesi gerektiğini düşünebilirsiniz. Çünkü WhatsApp’ı şu an ki haliyle kullanmak isteyenler için herhangi bir kısıtlama olmayacak.

Ücretli WhatsApp

Bununla birlikte şirkete yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre, Meta bundan sonra gelecek bazı önemli güncelleme ve özellikleri sadece ücretli kullanıcıların beğenisine sunacak. Bunların başında ise, WhatsApp hesaplarının birden fazla cihazdan aynı anda kullanılabilmesi özelliği geliyor. Bakalım uzun süredir beklediği fırsatı 14 Mayıs itibariyle elde edecek olan Meta, bu durumu lehine çevirebilecek mi?

YouTube TV yeni bir güncelleme alıyor