Vegan beslenenlere kötü haber

Vegan beslenenleri üzecek açıklama geldi!

Vegan olarak etiketlenen gıdaların üçte birinden fazlasının hayvansal ürünler içerdiği tespit edildi ve bu da alerjisi olan müşterileri potansiyel olarak “trajik sonuçlarla” karşı karşıya bırakıyor. İşte tüm detaylar.

Hampshire ve Kent Scientific Services’ten müfettişler, süt ve et alternatif ürünlerinin yüzde 39’unun yumurta veya süt ürünleri içerdiğini tespit etti. Vegan olarak işaretlenen ürünlerin yüzde 90’ını, süt ürünü kalıntılarına yönelik testlerinde başarısız oldukları veya etiketlerinde yanlışlıklar olduğu için yetersiz buldular. Çikolatalı trüf mantarı, pizza, hamburger, muffin ve dürüm için vegan alternatifleri içeriyorlardı. Chartered Trading Standards Institute (CTSI) tarafından yapılan yakın tarihli bir ankete göre, 2.000 kişinin yüzde 76’sı kendilerini bitkisel olarak tanıtan ürünlerin hayvansal ürünlerden arınmış olduğuna inanıyor. Ancak ne yazık ki bitkisel gıdaların da hayvansal ürünler içerdikleri ortaya çıktı.

Vegan beslenenleri üzecek açıklama geldi!

CTSI’nin CEO’su John Herriman, The Guardian’a bitkisel ürünlerin “yasal tanımının olmamasından” kaynaklanan belirsizliğin gıda işletmeleri tarafından “istismar edilebileceğini” söyledi. “Belki daha da endişe verici olan, bu belirsizliğin süt ve yumurta gibi hayvansal türevli ürünlere alerjisi olanlar için feci ve bazen trajik sonuçlara yol açabilmesi. İnsanların bu nedenle ne yazık ki hayatlarını kaybettiğinin farkındayız ve bu nedenle yasal olarak nelerin vegan ve bitki bazlı gıda olarak tanımlanıp tanımlanamayacağı konusunda daha fazla netlik istiyoruz.” İşin alerji yönü ile birlikte vicdani yönü de olduğu için bu haber hayvansal ürün tüketmeyenleri üzebilir.

IVECO eDaily 153 tondan fazla yük çekerek GUINNESS DÜNYA REKORU kırdı