Google Bu Kez Unutmadı

google

Ülkemizde özel gün ve bayaramlarda logosunda değişim yapmayan ve duyarsızlığı nedeniyle büyük eleştirilere maruz kalan Google bu kez aynısını yapmadı. 29 Ekim için Doodle hazırladı.

Amerikan teknoloji devi Google, dünya genelinde önemli kişilerin ölüm yıl dönümlerinde, özel günlerde ve bunlar gibi durumda logosunda değişimler yapıyor hatta sık sık özel içerikler hazırlıyordu. Ancak Türkiye’deki özel gün ve bayramlarda aynı duyarlılığını göstermeyen şirket sık sık umursamaz tavrı nedeniyle eleştiriye tabi tutuluyordu. Rus Yandex ise Google’ın aksine her özel günde ülkemize verdiği önemi göstermek adına içerikler hazırlıyordu.

Google’ın Umursamaz Tavrı

Amerikan teknoloji devi, 10 Kasım, Çanakkale ve Gelibolu Zaferleri, Samsun’a Çıkış gibi önemli tarihlerde internet sitesinde özelleştirme yapmaması nedeniyle sık sık eleştiriliyordu. Şirketin umursamaz tavrı büyük eleştirilere maruz kalırken özellike de doğrudan rakibi konumunda olan Yandex  ile karşılaştırılıyordu. Yandex ise şimdiye kadar hiçbir özel gün ve bayramı atmadan dini ve milli bayramların hepsinde logo özelleştirmelerinin yanı sıra özel içerikler hazırlıyordu. Sosyal medyada sık sık capsler ile de dile getirilen bu durum bu yıl biraz da olsa düzelmiş durumda.

Şirket 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için logosunu özelleştirerek yayına aldı. Bugün Google.com.tr’yi ziyaret eden herkesi özelleştirilmiş bu logo karşılayacak. Google harflerini Türk bayrağının süslediği logo arama ekranında da küçük bir değişim ile devam ediyor.

Yandex Özel İçerik Hazırladı

Rus teknoloji devi Yandex ise sadece logo değişimi yapmazken Ankara’nın yıllar içerisindeki değişimini gösteren bir illüstrasyon hazırladı. Yandex.com.tr’ye giren kullanıcıları ‘Aydınlık bir gelecek Cumhuriyetimizin kazandırdıklarıyla mümkün.’ yazısıyla karşılayan şirket yazının hemen altına ise bir oynat butonu yerleştirmiş durumda. Butona tıklandığında ise ülkemizdeki önemli devrim ve gelişmeler yıl yıl görüntüleniyor. Aynı zamanda zaman içerisinde de başkent Ankara’nın gelişimi de gözler önüne seriliyor.

 

Playstation 4 Pro için 80’ler Kokan Reklam Filmi

Arçelik, LG ile ortaklık anlaşmasını uzattı