Batman V Superman’den Göz Kamaştıran Rekor!

batman vs superman dawn of justice

Çizgi roman dünyasının iki ikonik karakteri Batman ve Superman’i karşı karşıya getiren Zack Snyder yapımı, her ne kadar eleştirmenlerce beğenilmese de, 2.5 gün içinde Batman V Superman: Dawn of Justice ismini taşıyan yapıtla, 300 milyon dolar gişe hasılatına erişti.

Batman V Superman Dawn of Justice, sinema tarihinin, James Cameron’un Avatar’ından sonra en maliyetli filmi. Görsel efekt harikası, 250 milyon dolar yapım, 150 milyon dolar da reklam bütçesine sahip. Toplam maliyet, 400 milyon dolar gibi akıllara durgunluk veren bir sınırı aşıyor.

Ne var ki film, kesinlikle zarar etmeyeceğe benziyor.Popüler çizgi roman karakterlerinin film uyarlaması, 25 Mart’tan itibaren 300 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Sadece iki günde bunu başarabilen Batman V Superman’in gelecekte, muazzam başarılar elde edeceği ise su götürmez bir gerçek.

IMAX; IMAX 3D, 3D Digital gibi platformlarda yayına giren filmin yönetmenliğini 300, Man of Steel ve Watchmen filmlerinin başarılı yönetmeni Zack Snyder üstleniyor. Senaristlik görevi ise Chris Terrio ve David S. Goyer ikilisi tarafından üstlenilmiş. David S.Goyer’in görev aldığı yapımlar arasında efsanevi Dark Knight üçlemesi, Blade serisi, The Crow gibi kültler yer alıyor.

Batman V Superman

Sadece 2.5 günde, 250 milyon dolar sınırını aşan filmde  Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg,Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons, Holly Hunter ve Gal Gadot gibi popüler isimler yer alıyor. Özellikle Ben Affleck- Gal Gadot ikilisinin, kelimenin tam anlamıyla döktürdüğünü söylesek yanlış olmaz.