Valve Steam Deck 2 için nabız yokluyor

Steam Deck satışları

Steam Deck ile muazzam bir başarı yakalayan Valve, yeni nesil el konsolu için de nabız yoklamaya başladı. Valve yeni konsolunda, pil süresini arttırmayı, OLED ekrana geçmeyi ve daha güçlü bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Valve Steam Deck 2 için nabız yokluyor. Oyun dünyasını az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Valve, Nintendo Switch’e benzer bir oyun konsolu tasarlamıştı. Hala Türkiye’de satışa çıkmayan bu konsol küresel pazarda hayli ilgi gördü.

steam deck

Çünkü Valve tarafından tasarlanan bu konsol PC oyunlarını, el konsolunda oynama imkanı verecekti. Hali hazırda bu imkanı sunan tek bir isim bulunuyor. O da Nintendo Switch. Fakat Switch, günümüz şartlarına göre çok güçsüz kaldığı için çoğu oyunu desteklemiyor.

Valve tarafından geliştirilen konsol ise Switch’e oranla kat ve kat daha güçlü. Dolayısıyla PC oyunlarını rahatlıkla çalıştırabilecek seviyede. İşin güzel yanı ise bu konsol için ekstradan oyunlar satın almanıza gerek olmayacak. Hali hazırda Steam hesabınızda yer alan oyunları indirip bu konsolda deneyimleyebiliyorsunuz.

steam deck

Valve Steam Deck 2 için nabız yokluyor

Şimdi ise Valve yeni nesil Deck için nabız yoklamaya başladı. Peki Valve neden böyle bir hamle yapma gereği duydu?

Valve patronu Gabe Newell oyunun geleceğinin mobil platformlara kaydığını söylüyor. Newell’a göre insanlar artık konsolları açıp tv başında oyun oynamak istemiyorlar.

Steam Deck daha uzun pil ömrü sağlamaya odaklanıyor

Boş buldukları her vakitte, ceplerindeki konsolu çıkarıp oyunlarına kaldıkları yerden devam etmek istiyorlar.

Sızdırılan bilgilere göre Steam Deck’in yeni versiyonu daha uzun bir pil ömrünün yanı sıra OLED ekran ve çok daha güçlü bir donanımla gelecek.

MSI CES 2023 kapsamında şov yaptı!