Uzmanlardan uyarı: Telefonunuzu tamamen şarj etmeyin

Telefonu tamamen şarj etmeyin

Birçok kişi cep telefonlarının yüksek oranda şarj edilmesini doğru bulurken, uzmanlar telefonunuzu tamamen şarj etmeyin diyor. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar, onların aslında hiç de yanlış düşünmediğini gösteriyor.

Bundan kısa bir süre önce Tesla şirketi de kendi araçlarının %100 şarj edilmemesi gerektiğini ifade etmişti. Bu da gösteriyor ki genel olarak lityum içeren pillerin %100 doldurulması hiç de sağlıklı değil. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda, cep telefonlarının en fazla yüzde kaç şarj edilmesi gerektiği açıklandı.

Uzun süreli kullanım istiyorsanız telefonunuzu tamamen şarj etmeyin

Batarya ömrünün kısalmaması için uzmanlar uyarıda bulunuyor. Eğer telefonlarınızı, %90 oranında şarj ederseniz batarya ömrü bir miktar da olsa uzayabilir. Aksi taktirde cep telefonlarınızın çok da uzun bir kullanım ömrü olmayacaktır.

telefon şarjı

Rus Mail.ru Hi-Tech teknoloji platformunun yöneticisi Dimitri Ryabin, “Telefonun bataryasını tamamen doldurmanın tehlikeli olduğu algısının nedeni, birçok kullanıcının dolum sonrasında telefonu prizden çıkarmaması. Muhtemelen telefonun üzerindeki göstergeyi, şarjdan tam da zamanında çıkarmak için izlemiyorsunuzdur. Şarjda kalan telefon, bataryasında yüzde 100’lük doluluk oranını sağlamak için şarj olmaya devam ediyor. Bu durumda da hala akım üzerinde olduğundan ısınmaya devam ediyor” diyerek konunun önemine.dikkat çekti.

Hem Tesla şirketi hem de Rus uzmanlar yanılıyor olamaz. Bu nedenle uyarıları dikkate almanızda yarar var diye düşünüyoruz.

Nubia Red Magic 3 30W hızlı şarj teknolojisiyle geliyor