Ünlü Matematikçinin Defteri 1 Milyon Dolara Satıldı

turingon

İngiliz matematikçi, bilgisayar bilimcisi ve kriptolog. Bilgisayar biliminin kurucusu sayılan Alan Turin’in defteri açık artırma ile satıldı.
Alan Turing‘in hayatı 87. Akademii Ödülleri’nde “En İyi Uyarlama Senaryo” Oscar’ı kazanarak bir filme konu oldu. Ünlü matematikçinin 1942 yılında yazdığı 56 sayfalık not defteri ise geçen günlerde açık artırma ile satıldı.Açık artırma Bonhams Müzayede Evi’nin New York ofisinde yapıldı. Defter 1 milyon 25 bin dolara alıcısını buldu. Bilgisayar fikrini ortaya atan aynı zamanda 2. Dünya Savaşı’nda Nazilerin Enigma kodunu kırarak İtilaf Devletleri’nin savaşı kazanmasına yardımcı olan Turing‘in Enigma makinesi de aynı açık artırmada 269 bin dolara satıldı.turing

1936 yılında İngiltere’de eşcinsellik suç sayılıyordu. 1952 yılında bu yüzden Turing cezanlandırıldı.Ünlü matematikçi bu olaydan iki yıl sonra yani 1954 yılında siyanüre batırılmış bir elmayı yiyerek hayatına son verdi.Bu olaydan sonra Apple’ın logo fikrinin buradan geldiğine dair iddialar ortaya atılsa da şirket bu konuda bir açıklama yapmadı.

Apple’ın WWDC Tarihleri Belli Oldu!