Uncharted 4: A Thief’s End İçin Akıl Almaz Not!

Uncharted 4

Uncharted 4: A Thief’s End, 10 Mayıs’ta oyun müdavimleriyle buluşacak olmasına rağmen, dünyaca ünlü otoritelerin incelemesine, şimdiden maruz kaldı bile. Uncharted 4: A Thief’s End hakkındaki yorumlar ise akıl dışı olarak nitelendirebilecek seviyede.

Öncelikle şunu söylemeliyiz ki; henüz Uncharted 4: A Thief’s End’in incelemesine vakıf olamadık. Lakin dünyanın en popüler oyun sitesi Gamespot, bu şerefe nail oldu.

Yapım, “Gereken vasıfları, kahramanlığımız sayesinde elde ederiz” monoloğunu, kendisine slogan olarak edinmiş. Söz konusu ifade, İncil’de de geçiyor. Yapımcılar, İncil’den ilham aldıklarını saklamıyor.

Neyse konuyu fazla dağıtmayalım. Bu anekdot, Uncharted 4: A Thief’s End’in çekirdeğini oluşturuyor desek yeridir: İhanet, pişmanlık ve kefaret tek potada eriyor.

Uncharted 4: A Thief's End

Gamespot’a göre, oyunun hiçbir zayıf noktası bulunmuyor. Sony PlayStation 4’de, 10 Mayıs 2016’da raflarda yerini alacak yapım; oyun otoritesinden tam puan kazanıyor. Biz, onların yalancısıyız ama Uncharted 4: A Thief’s End’de konu, karakter gelişimi, oynanabilirlik, kurgu, grafikler ve ses efektleri inanılmaz. Gamespot, Sony PlayStation 4’ün efsanevi oyununa 10/10 puanını layık görüyor.

Sitenin tam puanı layık gördüğü pek az yapım mevcut: Diğer yapımlar; Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, The Witcher 3: Wild Hunt, Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, Grand Theft Auto IV, The Legend of Zelda: Ocarina of Time bu notu hak eden diğer oyunlar. Yani çıta, Everest Tepelerinde geziniyor.

Umarız oyun otoriteleri haklıdır ve biz de; böyle bir oyunla keyifli dakikalar geçiririz. Geri sayım çoktan başladı bile.