UnaPhone Zenith uygulamaya izin vermeyen telefon

telefon

Kişisel güvenlikten ödün vermeyenlere göre bir telefon UnaPhone Zenith. Telefona uygulama dahi kurulamıyor.

Son dönemde kişisel verilerin korunması çok ön planda. Bundan dolayı bir çok firmada bu alanda çalışma yapıyor. İsviçreli üretici firma Silent Circle bunlardan biri. UnaPhone Zenith adında bir telefon yaparak kendini ispatlamak istiyor.

UnaPhone Zenith, Android 6.0 işletim sisteminin modifiye edilmiş bir versiyonu üzerinde hayat buluyor. Güvenlik canavarı cihazda  tüm Google uygulamaları, çerçeve yazılımları ve kütüphaneleri; herhangi bir veri madenciliği riskine karşı sistemden temizlenmiş. Bunun yanında Master-Key, Fake ID, Stagefright gibi bilinen veya bilinmeyen tüm açıklar yok edilmiş. Gereksiz sistem hizmetleri ve yazılımlar da sistemden ayıklanmış.

Yazılım güncellemeleri kablosuz olarak şifreli bir şekilde gönderilirken, işletim sistemine herhangi bir müdahalede yapılamıyor.  Herhangi bir şekilde root yapmak ise mümkün değil ve tüm depolama alanı şifrelenmiş vaziyette. Zenith, hiçbir şekilde operatör tarafından bilinemiyor. Kullanıcıların daha etkin kullanması için her türlü işini gören 40 uygulama hazırlanmış ve sohbet uygulamaları ise uçtan uca şifreli.

Cihazda 5.5 inçlik Full HD ekran, Helio P10 yonga seti, 4GB RAM, 16MP çözünürlükte arka kamera, 3000mAh kapasiteli batarya yer alıyor.  439$ bağış karşılığında cihaz hediye edilecek. Proje tamamlanırsa, Eylül ayında kullanıcıyla buluşması bekleniyor.

Nintendo NX 2017’ye Kadar Çıkmayacak