Ubisoft, Avrupa şubelerine bir yenisini daha ekledi

berlin

Oyun dünyasının önemli isimlerinden biri olan Ubisoft, küreselleşme çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Daha önce Almanya, Fransa ve İngiltere’de birer stüdyo açacağını duyuran geliştirici firma, şimdiden harekete geçmiş durumda.

Ubisoft, ilk olarak Berlin’i tercih etti

12 Mart 1986’da Fransa’da kurulan Ubisoft kısa süre içerisinde sektörün en önemli isimlerinden biri olmayı başardı. Kısa süre önce küreselleşme yolunda bazı adımlar atacağını belirten yapımcı stüdyo, bu kapsamda Avrupa’da yeni stüdyolar açacağını duyurmuştu.

Yapılan bu açıklama sonrası Ubisoft’un ilk durağı Almanya’nın Berlin kenti oldu. Ubisoft, Berlin’de açtığı büyük stüdyonun başına ise Istvan Tanjay’ı getirdi.

Tanjay, ilk etapta 50 kişiden oluşan ufak bir ekip kurmayı planladıklarını belirtti. Bu ekibin önümüzdeki yıllarda daha da genişleyebileceğini belirten Tanjay, öncelikli hedeflerinin yeni Far Cry oyunları olacağını açıkladı.

Tanjay’ın açıklamalarına bakılırsa, Ubisoft’un Berlin stüdyosu ilk etapta yeni Far Cry oyunları üzerine yoğunlaşacak. Sonrasında ise stüdyonun diğer Ubisoft oyunlarına da destek vermesi planlanıyor.

Ubisoft’un Almanya’nın ardından İsveç’te de bir stüdyo açacağı belirtiliyor. Aslında Fransa kökenli firmanın globalleşme sürecinde ülkemizde de bir stüdyo açması fevkalade olabilirdi. Belki oyun dünyasındaki üst düzey geliştiricilerden birisi Türkiye için ilk adımı atsa gerisi de gelebilir. Fakat belirli nedenlerden ötürü, oyun yapımcıları ülkemize yatırım yapmaktan kaçınıyor. Bu da ülkemizin oyun sektörünü fazlasıyla geriden takip etmesine neden olmuş durumda.

PlayStation Experience 2017 oyunları belli oldu