Uber’e Taksiyle Buluşma Noktaları Geliyor

Set Pickup Location1

Mobil taksi uygulaması Uber, yolcuların taksiyle buluşmalarını kolaylaştırmak için uygulamaya standart buluşma noktaları eklemeye hazırlanıyor.

Set-Pickup-Location[1]

Uber kullanıcıları, bir taksi istediğinde, taksi şoförüne nereden alınmak istediğini, haritaya bir işaret koyarak belirtiyor. Ancak kullanıcı yanlış bir yere işaret koyduğunda veya taksinin ulaşmasının zor olduğu ters istikamette bir yer işaretlediğinde, kullanıcıyla taksicinin buluşması çok uzun sürüyor ve hem kullanıcının hem de şoförün sinirleri gerilebiliyor.

Bu sorunu yenmek isteyen Uber şimdi yeni bir teste başladı. Standart buluşma noktaları belirleyecek olan Uber, böylece kullanıcıların bulundukları bloğun köşesine kadar yürümelerini veya ara sokakta değil, ana yolda taksiyi beklemelerini isteyecek. Böylece yolculukların süresi kısalacak, yolcular hedeflerine daha çabuk ulaşacak, Uber taksileri gereksiz yakıt harcamadığı için hizmete zam yapma gereği doğmayacak ve elbette sinirler de gerilmeyecek. Uber şimdi bu yeni özelliği test etmeye başladı. Eğer test sonuçları olumlu olursa, Uber yeni sistemi tüm kullanıcılara açacak.