UBER taksiciler tarafından hoş karşılanmadı!

UBER taksiciler tarafından hoş karşılanmadı!

UBER Türkiye faaliyetlerine geri döndü. Hizmete yeniden başlamaları ise İstanbul Taksiciler Esnaf Odası tarafından pek hoş karşılanmadı. Konu şimdi yargıtaya kadar taşındı. Temyize giden dosyada Yargıtay’ın istinaf mahkemesinin kararını bozma ihtimali var.

UBER dünyada popüler olduğu kadar ülkemizde de popüler bir hizmet. Ancak Türkiye’deki varlığı taksiciler tarafından sürekli bir tartışma konusu haline geliyor. Geçmişte gelen UBER’e yönelik erişim engeli kalktığından beri taksiciler memnun değil. Davayı yargıtaya taşıyacaklarını iddia etmişlerdi ve resmi olarak dediklerini yaptılar. 2014 yılında Türkiye’ye giriş yapan Uber, ülkede 4.5 milyondan fazla kişi tarafından indirilmiş ve kullanılmıştı.

UBER taksiciler tarafından hoş karşılanmadı!

2019 yılında hem web sitesine hem de uygulamasına girilemeyen Uber’e erişim engeli geçtiğimiz yılın sonunda istinaf mahkemesinin verdiği kararla kaldırılmıştı. 66 ülkede 700’den fazla şehirde hizmet veren UBER, özellikle son üç yıllık süreçte “korsan taşımacılık” yapmakla suçlanıyordu. Erişim engelinin kalkmasının ardından benzer problemlerle karşılaşıldı.

Uber Türkiye’den konuyla yapılan açıklamada ismi açıklanmayan global sözcüsü “Türkiye’ye inanıyoruz ve bağlıyız. İstinaf mahkemesi Uber Taksi ile faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edebileceğimizi teyit ettiği için mutluyuz. Uygulamamızı İstanbul’daki tüm yolcu ve sarı taksi şoförlerine sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Uygulamanın Türkiye’deki Twitter hesabından yapılan paylaşımda da “Türkiye’de Uber’e gelen erişim engelinin istinaf kararı ile iptal edilmesinden çok mutluyuz. Uygulamamız, sarı taksilerle İstanbullulara hizmet vermeye devam edecek. Türkiye’deki kullanıcılarımızla yeniden buluşacağımız için heyecanlıyız. Birlikte güzel bir geleceğe…” denilmişti.

iPhone 13 ekran altı parmak izi okuyucusuyla gelebilir