Uber şoför kiralamaya başlıyor

uber şoför

Araç paylaşım servisi Uber, yeni bir yolculuk kategorisini hizmete alıyor. Buna göre yolcular artık sadece bir noktaya gitmek için araç çağırmak zorunda değiller. Peki yeni yolculuk seçeneği kullanıcılara ne sunacak. İşte Uber’in yeni yolculuk seçeneğinin detayları.

Şehir içinde uzun süreli ve birden çok duraklamalı yolculuk yapmak zorunda olanlar artık bindikleri Uber aracından çıkınca yeniden araç beklemek zorunda kalmayacaklar. Yeni sisteme göre Uber şoför kiralayarak, bir aracı bir yolcuya dilediği zaman sürecinde tahsis edecek.

Uber şoför ücretlerini saatlik alacak

Böylece bir iş adamı, bir şirket çalışanı, ev kadını aracı saat bazında, şoförüyle beraber kiralamış olacak. Ve bu sırada istediği noktaya gidebilecek, istediği yerde inip aracı bekletip tekrar binebilecek. Özellikle, şehir içinde toplantılar arasında koşturan ve toplantı çıkışında acil araç bulmakta zorlanan iş adamlarının bu yöntemi cazip bulacağı düşünülüyor. Veya alışverişe giden müşteriler, market çıkışında uzun süre araç beklemek zorunda kalmadan, otparkta onu bekleyen Uber aracına binip evine hızla geri dönebilecek.

Araç paylaşım servisinin yeni kiralama yönteminin, pandemi nedeniyle azalan müşteri sayısın artırabileceği tahmin ediliyor.

uber şoför

Saatlik kiralamalarda yolcular bir saat için 50 dolarlık ücret ödeyecek. Ancak belli bir km kısıtı olacak ve otoyol ücretleri ya da park ücretleri de ayrıca eklenecek.

İlk aşamada bazı ABD şehirlerinde başlayan yeni uygulama, Afrika, Avrupa, Avustralya ve Orta Doğu ülkelerinde de geçerli olacak.

Türkiye Meteor düşmesini konuşuyor

Peki siz olsanız, Uber servisni her çağırdığınızda gelmesi için mi kullanmayı tercih edersiniz yoksa bir aracı, birkaç saatliğine kiralamayı mı uygun görürsünüz?