Twitter’ın Facebook Hamlesi!

facebook twitter

Twitter geçtiğimiz dönem içerisinde yeni beyaz tasarımıyla karşımıza çıkmıştı. Ancak Twitter yeni hamlesiyle büyük bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Facebook’a benzer tasarımıyla büyük dikkat çeken bu yeni değişiklik bizlere neler getiriyor?

facebook-twitter

Yeni tasarımını kısa bir süre önce yavaş yavaş yayına alan Twitter, görselleri daha büyük olarak kullanmış. Mobil sürümüne benzerliği ile yapılandırılmıştı.

Mashable tarafından yapılan yeni bir iddiaya göre Twitter yeni bir tasarım ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Yeni tasarıma ait görüntülerinde yer aldığı haberde Facebook tasarımından yüksek oranda yararlanıldığı gözlemleniyor. Ayrıca profil sayfalarındaki büyük değişimlerde açıkça görülebiliyor. Üst bölüm biraz daha genişletilerek Facebook Kapak bölümüne benzer bir bölüm oluşturulmuş.

Tweetler, takip edilenler/edenler ve favoriler gibi alanların sekme olarak tasarlanmasının yanı sıra Fotoğraflar/Videolar sekmesi de dikkatleri üzerine çekiyor.

Son gelen güncellemedeki tasarımla ile aynı kalan üst tasarımın yanı sıra  profil sayfalarında bulunan sol menüdeki kullanıcı bilgilerinin detayları daha iyi düzenlenmiş olarak görülüyor. Diğer dikkat çeken bir nokta ise Twitter’ın kapak fotoğrafının sağ alt köşesinde kullanıcının Twitter’a üye olduğu tarih yer alıyor.

Twitter yeni tasarımıyla kullanıcıların beğenisini kazanabilecek mi bilinmez ancak Facebook’a benzemeye başlaması kullanıcı sayısında düşüş gösterebilir.