Hacker’lar artık sadece insanların hesaplarını çalıp rahatsızlık vermek veya yasa dışı yollardan para kazanmak için uğraş veren küçük gruplardan oluşmuyor. Devletler de silahlı kuvvetleri arasında dijital savaş için gerekli hackerlerı çalıştırıyorlar.
Bunun sonucu olarak da devlet destekli hacker gruplarının belirlenen hedeflere sürekli saldırdıklarına şahit olabiliyoruz. Son olarak ABD ve Çin başkanları bir araya geldikleri bir görüşmede karşılıklı dijital saldırılara son vereceklerine dair basın önünde bir açıklama yapmışlardı. Bu da, devlet destekli hacker saldırılarının ne kadar ileri boyutlara taşındığını ortaya koyuyor.
Şimdi ise, Facebook ve Google’dan sonra Twitter da kullanıcılarına yönelik devlet destekli saldırılar tespit ettiğinde, kullanıcılarını bu konuda bilgilendirmeye başladı. Buna göre, hacker’ların kullandıkları yöntemler, saldırı şiddeti, biçimleri ve davranışları bir saldırının devlet destekli gruplar tarafından yapıldığı şüphesini doğuruyorsa, Twitter aynı Facebook’un ve Google’ın yaptığı gibi, kullanıcılarına uyarı göndererek, devlet destekli bir saldırının hedefi olduğu konusunda bilgilendirme yapacak.
Fakat bu saldırıların hangi devletler tarafından yapılmış olduğunu tespit etmek kolay değil. Yine de kullanıcılara “dikkatli” olmaları için bilgi verilmiş olacak. Twitter üzerinde çok sayıda muhalif kişi, bulundukları ülkenin iktidarının hoşuna gitmeyecek paylaşımlarda bulunduğu için, gerçek kimliklerini açığa çıkarmak isteyen devlet örgütlerinin hedefi olabiliyor. Twitter bu bilgileri vermediği için de devlet destekli hacker gruplarının saldırıları ile gerçek isimleri, e-posta adresleri, IP adresleri ele geçirilmeye çalışılıyor.