Twitter’a Tweet Kaydetme Özelliği Geliyor

twitter lite

Dünyanın en önemli sosyal ağlarından olan Twitter’a tweet’leri sonrası için kaydetme özelliği geliyor. Geçtiğimiz günlerde 140 karakter sınırını 280’e çıkaran şirket şimdi de önemli bir özelliği kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Twitter, geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir değişiklik ile birlikte Latin Abecesi gibi bazı abecelerde 140 karakter sınırını 280 karaktere çıkarmıştı. Platformun en önemli özelliğini değiştiren şirketin bu konudaki kararı almasında ise bilimsel bazı çalışmalar etkili olmuştu. Çince, Japonca ve Kerece gibi bir karakter ile daha çok anlam ifade edilebilen dillerde 140 karakter sınır kalırken, bir karakterle daha az şeyin anlatılabildiği Latin Abecesi gibi abeceleri kullanan dillerde sınır, 280’e çıkartılmıştı.

Şirket şimdi de kullanıcıların hayatlarını fazlasıyla kolaylaştıracak bir özelliği devreye almaya hazırlandığını duyurdu. Bir tweet’i daha sonra okumak veya not almak için kullanılan bu özellik sayesinde tek bir dokunuşla tweet’ler kaydedilebiliyor. İngilzicede Bookmark olarak isimlendirilen bu özellik, Türkçeye ise yer imi oluşturma olarak çevrilebiliyor.

Özelliğin geleceğini şirket yetkilisi Keith Coleman açıkladı. #saveforlater etiketiyle yapılan paylaşım sornasında tweetleri kaydetme özelliğinin geleceğini söyledi. Facebook’a da bir süre önce gelen bu özellik, kullanıcılar için oldukça faydalı. Gördüğü bir şeye daha sonra tekrar bakmak isteyen kullanıcılar, Facebook’ta bu  özelliği aktif olarak kullanıyor. Twitter’a da bu özelliğin gelmesi oldukça yararlı olacaktır.

Özelliğin ne zaman herkes tarafından kullanılabilir hale geleceği ise henüz bilinmiyor.

Yandex Sesli Asistanı Alice’i Tanıttı!