Twitter ve Facebook Kullanımında Dünyayı Katladık!

e14a52ed198b1fdb729e79bd382fcb58

Pek çok konuda bilişim sektöründe fazla pay sahibi olmayan ülkemiz, sosyal medya servisi kullanımında dünyanın en büyüklerini katladı.

Türkiye, twitter ve Facebook kullanımında inanılmaz bir paya sahip ve söz konusu sitelerin ülkemizdeki kullanıcı sayısı gün geçtikçe artıyor. Pek çok teknoloji temelli cihazlı kullanmakta geri kalsak da, Facebook ve Twitter’da dünya ikincisi payesi kazandık. İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim üyesi Mehmet Yakın, konuyla ilgili son derece dikkat çeken ifadeler kullandı.

http://benimmakalem.com/images/twitter_facebook.jpg

Yakın, “Türkiye İstatistik KurumuBilişim Teknolojileri  Araştırması 2013 verilerine göre, 16-74 yaş grubundaki tüm bireylerin yüzde 39,5’i interneti hemen her gün veya haftada en az bir defa kullanıyor. Aynı dönem ve yaş grubunda internet kullanan bireylerin arasında düzenli internet kullanım oranı ise çok daha yüksek: Yüzde 91,6. Amerikalı yayın organı Financial Times’a göre Türkiye’de internet kullanıcısı sayısı 36 milyonu aşıyor. Nüfusun üçte biri Twitter’ı takip ederken, üçte ikisi ise Facebook’a bağlanmaktan hiçbir koşulda vazgeçemiyor.” açıklamasını yapyı.