Apple App Store yılbaşı tatilinde rekor kırdı!

App Store, Tatil döneminde 1,8 milyar ABD doları tutarında kullanıcı harcaması yaptı

Apple, yılbaşı tatili döneminde App Store kullanımıyla rekor kırdı. Sadece 1 Ocak 2021’de 514 milyon dolar kullanıcı harcaması gören App Store, toplamda 1,8 milyar dolar kullanıcı harcaması ile rekor kırdı. Bu rakamlar hem abonelikleri hem de Apple Music, News, Books, TV + ve yeni Fitness + gibi uygulamaları içeriyor.

Apple App Store rekor kazanç elde etti

Kazanç tablosunu sergileyen basın bülteni ayrıca ABD mağazalarının % 90’ından fazlasında, Birleşik Krallık’ta % 85’inde ve Avustralya’daki perakendecilerin yaklaşık % 99’unda bulunan Apple Pay’in kazanım oranlarını da ayrıntılı olarak açıkladı. Sadece Apple Books’un 90 milyonun üzerinde aylık aktif kullanıcısı var. Apple Arcade, 140’tan fazla oyuna sahipken, Apple Podcast’ler 175’ten fazla ülkede ve 100’den fazla dilde mevcut. Durum böyleyken insanların evde kaldığı tatil döneminde App Store’un çeşitli uygulamarını kullanarak vakit geçirmesi doğal duruyor.

App Store, Tatil döneminde 1,8 milyar ABD doları tutarında kullanıcı harcaması yaptı

Apple’ın İnternet Yazılımından sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Eddy Cue, “Artık dünyanın dört bir yanındaki müşteriler, hayatlarını her gün büyük ve küçük şekillerde etkileyen Apple hizmetlerinin genişliği ve kalitesinden her zamankinden daha fazla yararlanıyor” dedi. “Nereye gittiğimiz konusunda inanılmaz derecede iyimseriz ve müşterilerimiz için olumlu ve anlamlı faydalar sağlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Apple ayrıca App Store geliştiricilerinin 2008’deki başlangıçtan bu yana 200 milyar dolardan fazla kazandığını da açıkladı. Aşağıdaki basın açıklamasında daha fazla ayrıntıya göz atın. Ayrıntılı basın açıklamasına buradan ulaşabilirsiniz.

League of Legends 2021 yama takvimi belli oldu! İşte o tarihler