Twitter Spaces artık en az 600 takipçisi olan herkese açık!

Twitter Spaces artık en az 600 takipçisi olan herkese açık!

Twitter, Pazartesi günü yaptığı bir blog yazısında, Spaces özelliğini en az 600 takipçisi olan tüm kullanıcılara açtığını duyurdu. Spaces, bir toplantı sahibinin diğer Twitter kullanıcılarıyla sesli sohbet akışı gerçekleştirmesine olanak tanıyan Clubhouse benzeri yalnızca sesli bir sesli sohbet özelliği.

Seyirci üyeleri dinleyebilir veya konuşmanın bir parçası olabilir. Twitter, Spaces’a gelen yeni özellikleri de duyurdu. Bunlardan en önemlisi, Uzay ev sahiplerinin Alanlarından parasal bir ücret karşılığında para kazanmalarına olanak tanıyan “Biletli Alanlar” dır. Sınırlı bir kullanıcı grubu “önümüzdeki aylarda” Biletli Alanlar’ı test edebilecek. Ayrıca, en sonunda gelecekteki Spaces için hatırlatıcılar ayarlayabilecek ve zaman aralıkları planlayabileceksiniz. Spaces, daha iyi canlı altyazılar ve Twitter beslemesindeki bir profil simgesi aracılığıyla daha iyi erişim sağlayacak. Spaces özelliği, aynı prensiplere dayanan bir başlangıç ​​uygulaması olan Clubhouse’dan kaynaklanan popülerlik sayesinde ortaya çıktı: Clubhouse da bünyesinde diğer kullanıcılarla halka açık sesli sohbetler barındırıp izleyicilerin canlı olarak dinlemesine izin veriyor.

Twitter Spaces artık en az 600 takipçisi olan herkese açık!

Clubhouse çoğumuzun karantinada olup evde vakit geçirdiği için pandeminin ortasında popülerliğini kazandı. Twitter’ın Spaces hakkında söyledikleri ise şöyle: İnsanları Tweetleri için her zaman takip ettiniz, şimdi Spaces onların seslerini duymanıza ve şu anda neler olup bittiğini ve sizin için en önemli olan, canlı olarak konuşmanıza izin veriyor. Spaces, tweet atmaktan konuşmaya, okumadan dinlemeye kadar, özgünlük ve nüans, derinlik ve yalnızca insan sesinin getirebileceği güçle Twitter’da gerçek, açık sohbetleri teşvik eder ve bunların kilidini açar. Spaces, Twitter Filoları arasında, yayınınızın üst kısmında mor bir balon içinde görünecek. Bir Alan oluşturmak için Tweetle düğmesine ve Alanlar simgesine dokunun. Simgeyi görmüyorsanız Spaces özelliği henüz sizin için kullanılamıyor olabilir.

Apple, 2023’te katlanabilir akıllı telefonunu tanıtacak