Twitter platformunda ülkenin büyük şehirlerini ararsanız, Çin’de büyüyen protestolarla ilgili haberleri bulmakta pek başarılı olamazsınız. Zira şirket haberleri gizliyor. İşte detaylar.
TechCrunch’ın bildirdiği gibi, Çin’in “sıfır COVID” politikalarına yanıt olarak son üç gün içinde Pekin ve diğer şehirlerde gösteriler alevleniyor, ancak Twitter üzerinde bir şey görmek imkansız. Spam, özellikle Çin hükümetinin yerel sosyal ağlardaki protestoları sansürlemesinden kaçınmak için Twitter’ı bir VPN aracılığıyla kullanan yerel aktivistler için mitingleri takip etmeyi zorlaştırıyor.
Twitter, iletişim ekibini fiilen feshetti ve konu hakkında resmi olarak yorum yapmadı. Ancak The Washington Post, bir şirket çalışanının bir araştırmacıya şirketin bot sorununu “çözmek için çalıştığını” söylediğini kaydetti. Pazar günü geç saatlere kadar protestolarla ilgili haber bulmak daha kolaydı, ancak istenmeyen e-postalar hâlâ sonuçları karıştırıyordu. Eski bir çalışan, The Post’a, hükümete bağlı şirket hesaplarının daha önce toplu olarak, ancak genellikle bireysel hesaplara veya küçük gruplara saldırmak için spam gönderdiğini söyledi. Sincan eyaletinin başkenti Urumçi’de bir apartman dairesinde çıkan ölümcül yangının ardından protestolar büyük ölçüde büyüdü.
Eleştirmenler, Çin hükümetinin katı COVID-19 kilitleme önlemlerini itfaiyecileri geciktirmek ve başka şekilde ölümlere katkıda bulunmakla suçladı. Zhengzhou’daki bir Foxconn fabrikasında, yetersiz COVID güvenlik önlemleriyle ilgili endişeler de dahil olmak üzere çalışma koşulları da protestolara yol açtı.
Xiaomi 13 Ultra kamera özellikleri ile ön plana çıkacak